Не Єгиптом єдиним: ТОП-5 країн для бюджетного морського відпочинку

Літо і безвіз надихають відкласти подорожі у традиційні Туреччину та Єгипет та відкривати нові країни. Але обрати відносно недорогий варіант та ще й на березі моря – задача непроста. Адже культові Франція, Італія та Іспанія більшості українців не по кишені.

Пропонуємо п’ять варіантів подорожей, які подарують нові враження, але не змусять залазити у борги.

1. Гданськ, Польща

Старовинне місто розкинулося на березі Балтійського моря. Гостей зустрічають кольорові будівлі з червоними дахами, деякі з яких збереглися з XIII—XVIII століть. Серед цікавинок – ратуша, фонтан Нептуна, старовинні ворота міста. Церква Діви Марії – другий за величиною храм у Європі, а в Оливському парку зібрані рослини з усього світу. Тут знаходиться Абатський палац – вражаюча пам’ятка епохи рококо, хоч і відбудована у минулому столітті.

 

Пляжі Гданська отримали не одну міжнародну нагороду. Тут чисто, обладнані спортивні майданчики та велосипедні доріжки.
На пляжі у Бжежно – ще одна міська принада: 130-метровий пірс, яким люблять гуляти мешканці і гості міста.

Скільки коштує
Долетіти можна, скориставшись літаками компанії Wizzair, ціни на квитки стартують від 1700 грн в обидва боки. За двомісний номер у хостелі з власною ванною доведеться заплатити від 909 грн на добу.

2. Будва, Чорногорія

Місто на узбережжі Адріатичного моря давно стало туристичною Меккою – гостей приваблюють розкішні пляжі, яскрава рослинність, старе місто з його вузесенькими вуличками.

Головні пам’ятки – фортеця і стародавні церкви. Храм Святої Марії “ін Пунта” зберігся з IX століття. Ввечері любителів клубного відпочинку запрошують численні дискотеки, але гудіти до ранку тут не судилося: рівно о 23.00 музику вимикають і інтернаціональний люд вирушає спати.

Читайте також  “Євробляхи” в Україні: правила легалізації та в чому небезпека ввозу

 

На вибір туристів у Будві є галькові  і піщані пляжі. Радять купатися у коралових капцях, адже на дні можна наступити на морського їжака. Щоправда, на відміну, наприклад, від хорватського Дубровніка, їх тут небагато.

Скільки коштує
Переліт туди і назад потягне з кишені від 6690 грн – такі рейси пропонує перевізник Corsair. Кімната з окремою ванною коштуватиме від 730 грн. на добу.

3. Афіни, Греція

Побувати у Афінах і побачити Акрополіс – мрія багатьох ще зі шкільних часів.  Тут збереглися легендарні пам’ятки часів античності – храм Парфенон, храм Ніки Аптерос, парадний вхід у стародавнє місто Пропілеї, колони храму Зевсе Олімпійського, площа Агора.

Серед новіших пам’яток – Національна академія, університет Каподистрії та Національна бібліотека, будівля парламенту та конгрес-холл Заппіон. Навідавшись у Афіни навіть на місяць, занудьгувати нереально.

 

Пляжі у місті піщані, можна легко знайти варіант з безкоштовним входом. Щоправда, туристи нарікають, що найближчі від центру пляжі брудні і надто людні. А от щоб насолодитися чистим морем та піском, треба від’їхати у глиб міста хоча б на 10 кілометрів.

Скільки коштує
Ціна за рейс до Афін з компанією FlexFlight починається з позначки 5767 грн. Восени можна злітати у півтори рази дешевше. За апартаменти у грецькій столиці просять від 557 грн за номер на добу.

4. Клайпеда, Паланга, Литва

Обидва міста розташувалися на березі Балтійського моря.
Клайпеда – третє найбільше місто Литви з традиційними для країни червоними дахами. Серед головних цікавинок – вулиці старого міста, ряд музеїв і парусник “Меридіанас”, побудований у 1948 році.

 

Пляжі Мелнраге і Гируляй розташувалися у північній частині міста. З центру сюди можна дістатися автобусом або електричкою.

Читайте також  Таксист відмовився везти військового, дізнавшись, що він на милицях. Але те, як вчинив військовий, змусило таксиста пожаліти…

Любителів природної краси приваблять пляжі Куршської коси – тут дика природа, сосновий ліс і чистий пісок, але їхати треба паромом.

Паланга – містечко курортне і тому більш затишне. Власне, за суто пляжним відпочинком вам сюди.
Гостям пропонується здебільшого насолоджуватися природою, хоча тут є костел початку минулого століття і музей бурштину.
Піщаний пляж простягається на 25 кілометрів. Колорит доповнюється сосновим лісом, а інфраструктура нарікань не викликає.

Скільки коштує
Рейсами МАУ можна долетіти до Паланги і повернутися назад за 2085 грн. Оселитися в апартаментах біля моря потягне на 733 грн за добу. Від 792 грн коштуватиме номер у Клайпеді.

5. Батумі, Грузія

Хоча в Україні давно безвізовий режим з Грузією, особливо популярними тури у країну стали останні кілька років. Зацікавленість культурою країни зростає, як і кількість грузинських ресторанів на українських вулицях.

Одна з головних принад міста – розкішний бульвар, прикрашений квітами і креативними скульптурами. А візитівкою міста вважають твір Тамари Квесітадзе Алі і Ніно. Фігури чоловіка і жінки перебувають у постійному русі. За задумом, восьми метрові партнери роз’єднуються, аби потім з’єднатися знову.

 

Місто можна роздивитися з висоти 260 метрів, піднявшись на гору Феєрія на канатній доріжці Арго. Улюблена вечірня розвага гостей – шоу танцюючих фонтанів.
А за 12 км від Батумі розташувалася найстаріша фортеця країни — Гоніо-Апсар.

Скільки коштує

Ціна за переліт туди-назад у 6242 грн від перевізника Yanair не здається надто дешевою. Втім, це компенсується загальним рівнем цін у країні, які співвідносяться з київськими, а на деякі товари навіть нижчі. Зняти номер з ванною можна за 431 грн.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.