Франківські благодійники відвідали вихованців Залучанського інтернату (фото+відео)

У суботу, 20 лютого, після завершення тривалого карантину у Залучанському дитячому будинку-інтернаті, волонтери благодійної організації “Українська благодійна мережа” відвідали його вихованців.

12745838_986018264778069_3660849021587096754_n

Про це йдеться на сторінці благодійної організації у соцмережі Фейсбук.

“То була довгоочікувана зустріч – ми не бачились з ними 2 місяці! Завдяки благодійникам, привезли для вихованців підгузки, пеленки, засоби гігієни, матеріали для ручних робіт й інші речі, дякуємо всім небайдужим!

На додачу до спілкування з нашими особливими друзями, ми також зустрілися з керівництвом і працівниками дитбудинку – обговорювали спільні плани на 2016 рік. Дякуємо за зустріч і сподіваємося на плідну співпрацю і надалі! Також цього разу до нас приєдналися волонтери з Маленька МАЙСТЕРНЯ великого ЩАСТЯ – з дітьми та молоддю вони створювали яскравих паперових птахів.

Також, дорогою назад, ми ненадовго завітали до неповносправних вихованців Снятинського дитячого будинку-інтернату – були раді бачити старих друзів і познайомитися з новими.

Дякуємо всім за чудову поїздку! Як допомогти неповносправним вихованцям, зокрема як стати волонтером «УБМ»“, – йдеться у повідомленні.

Довідково:

В Залучанському дитячому будинку-інтернаті проживає 129 вихованців – діти віком від 4 до 18 років, а також молоді люди віком до 35 років. Дитбудинок є закладом 3 профілю з відділенням 4 профілю – для дітей з важкою як фізичною, так і розумовою неповносправністю, частина з яких є постійно-лежачими. Майже усі діти є сиротами. До деяких дітей приїздять батьки, але вкрай рідко.

У кімнатах, в яких зараз проживають вихованці дитбудинку, дуже тісно. Ліжка у молодіжних кімнатах на першому поверсі розташовані так щільно, що до деяких навіть важко підійти. На другому поверсі невеликі кімнати заповнені дитячими ліжками, між якими є лише невеликі проходи. Переповненість житлових кімнат дитбудинку підтверджують не лише волонтери, про це також зазначає у своєму моніторинговому звіті Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

У надто тісних спальних кімнатах дитбудинку вкрай бракує життєвого простору. Цю проблему можна вирішити, якщо переселити частину дітей у спальний корпус № 2, який зараз не використовується, оскільки потребує капітального ремонту. Попередня кошторисна вартість робіт з капітального ремонту (за підрахунками підприємства, яке може виконати ремонтні роботи): 502 000 грн.

Читайте також  Торгував дітьми за копійки: керівник інтернату відправляв маленьких підопічних на будівництва

Дитбудинок звертається з листом до усіх небайдужих людей з проханням допомогти вирішити цю проблему та відремонтувати спальний корпус № 2. Ремонті роботи можна буде розпочати весною 2016 р. Просимо усіх небайдужих допомогти створити більше життєвого простору для сиріт з важкою фізичною та розумовою неповносправністю! Фінансовий звіт про збір пожертв та їх витрати

Бажаючі допомогти можуть дізнатися як це зробити тут.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: