Прикарпатська преса про ТОП-5 затребуваних професій, розкіш на культуру, таланти, породжені війною, гроші на вітер та училище – на брухт

Огляд прикарпатської преси за період з 19-25 лютого 2016 року.

yIqTotqKlcg

Західний кур’єр

Вас заміновано «Розмінування» одного «замінованого» об’єкта обходиться від 3 до 30 тисяч гривень. Івано-Франківськ продовжує лихоманити від повідомлень про вибухівку, нібито закладену в адміністративних будівлях, вокзалах, банках, школах та готелях міста…

Потрібні вправні руки ТОП-5 найзатребуваніших робітничих професій в Івано-Франківську. У часи масового безробіття чимало людей звертаються у центри зайнятості. Хтось воліє «відмічатися»  і за це отримувати якісь копійки від держави, при цьому збільшувати статистику офіційно безробітних. Комусь вдається паралельно самотужки відшукати роботу за покликом серця і професійними якостями.

Розкіш на культуру Захмарні ціни на квитки можуть відвернути українців від музеїв та театрів. Працівники сфери культури забили на сполох у зв’язку із урядовою постановою про перелік платних послугу комунальних закладах культури.

Хочуть жити по-старому Іванофранківці не поспішають визначатися щодо управителів своїх будинків. До 1 липня мешканці повинні визначитися з тим, хто управлятиме їхніми будинками. Цього вимагає Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Галицький кореспондент

Пластикові зебри Безпека на дорозі – це найголовніше , а нечітка розмітка або взагалі її відсутність можуть стати причиною аварій. До сих пір в Івано-Франківську дорожню розмітку наносять фарбою , яка швидко стирається. Буває й таке, що про пішохідний перехід свідчить тільки знак, а від відповідної розмітки немає й сліду. Однак уже незабаром на вулицях обласного центру  з’явиться нова розмітка – пішохідні переходи з пластику.

Володимир Гайдар: «Місто вариться у власному соку» Володимир Гайдар очолював міську архітектуру з липня 2014 до грудня 2015 року. До цього два роки був заступником директора Департаменту містобудування та архітектури, ще раніше працював архітектором у приватній структурі…

Читайте також  Штаб Зеленського запропонував провести дебати по відеозв'язку

Таланти, породжені війною Реабілітація творчістю здатна зцілити психіку вояків. Малюючи картини, ліплячи з глини або пишучи вірші, солдати не лише абстрагуються від спогадів про війну , але й створюють справжні шедеври.

Гроші на вітер «наша владна команда вигідно відрізняється від усіх попередніх тим, що ми багато робимо капітальних робіт», – це один із найпопулярніших меседжів коломийської влади у спілкуванні з мешканцями.

Репортер

Плиткою до Європи? Цього року 16 франківських вулиць облаштують плиткою і на це у міському бюджеті заплановано 7 млн. грн. Комунальники кажуть, що у такий спосіб вони роблять місто ще більше європейським, а мешканці перестануть скаржитися на жахливі тротуари.

Пільги на папері Франківські волонтери вкотре заговорили про безкоштовні медикаменти для бійців АТО. Держава ж гарантувала? Ще торік у вересні на сайті Івано-Франківської ОДА опублікували список аптек, які б мали безкоштовно надавати ліки бійцям за рецептом…

Пологи чекати не будуть Ще у 2012 році на території Івано-Франківської обласної клінічної лікарні почали будувати сучасний перинатальний центр. Кошторисна вартість будівництва – 170 млн. грн., завершити його мали за два роки – тобто, ще три роки тому. Коштів «освоєно» уже вдвічі більше, центру немає, є недобудова.

Архів руйнує міфи Навесні виповнюється рік, як в Україні відкрили вільний доступ до архівів колись сумно відомої спецслужби, яка у різні часи мала різні назви – ЧК, НКВД, КГБ. У народі їх називають «архівами смерті». Які документи є на Прикарпатті, як і де шукати, та яку правду вже вдалося витягнути з минулого?

Галичина

Училище – на брухт, землю – під забудову?.. У процесі задуманої в міністерствах «модернізації» профтехосвіти можемо втратити навчальний заклад, де випускники отримують сертифікати зварників міжнародного взірця і де, крім прикарпатських, вчаться діти з Дніпропетровщини, Луганщини, Чернігівщини та ще п’яти областей України.

Читайте також  Байден назвав два варіанти покарати Росію – санкції або Третя світова війна

Тимчасове щастя Щоб домогтися бажаного, люди інколи вдаються й до магії. Зрозуміло, що основною причиною цього  є брак достатнього духовного виховання. Не кожен усвідомлює, якими будуть наслідки таких дій, бо не має уявлення про їхні механізми.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: