Рейдерське захоплення: поліція побила та затримала ветеранів АТО

На Кіровоградщині поліція затримала кілька десятків ветеранів АТО, які намагалися допомогти місцевому фермеру запобігти рейдерському захопленню його підприємства. Серед затриманих – один з командирів батальйону “Донбас”.

Про це пише видання ZN.ua.

За словами ветерана батальйону “Донбас” і власник охоронного підприємства Євгена Шевченка, на підприємство фермера з села Бережинка напала група “тітушок” – вони спробували силою захопити підприємство. На допомогу фермерові прийшли бійці “Донбасу” і “Айдару”.

“Рейдери з охоронної компанії “Борисфен”, яку контролює народний депутат від “Народного фронту” Юрій Береза спробували захопити головний офіс підприємства, але повстали селяни. Поліція на виклики не приїжджала протягом двох годин. Приїхавши, коли селяни вгамували “тітушок” і власноруч затримали 31 особу”, – розповів Шевченко.

Пізніше фермера викликали на допит в прокуратуру, під час якого його госпіталізували з серцевим нападом. В той час у село прибули озброєні поліцейські і затримали ветеранів АТО, які охороняли підприємство.

Як додає Шевченко, під час затримання поліцейські серйозно побили ветеранів та відібрали гроші без оформлення протоколів.


Після затримання ветеранів та місцевих жителів намагалися вивезти автобусами з села.

Як повідомив нардеп Семен Семенченко, місцеві жителі перекрили дорогу та автобус із затриманими, тож ветеранів відпустили.

Як зазначає видання, напередодні конфлікту вже була спроба рейдерського захоплення підприємства – тоді підпис фермера підробили, що довів Київський інститут судової експертизи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.