Яценюк закинув Порошенкові ідею про новий Кабмін

Деякі ЗМІ повідомляють про добровільну відставку прем’єра.

1766604

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував президенту Петру Порошенкові сформувати новий уряд, якщо главу держави не влаштовує чинний прем’єр. Про це Яценюк заявив в інтерв’ю німецькому виданнюFrankfurter Allgemeine Zeitung.
“Відповідаючи на запитання журналіста, глава уряду зазначив, що сказав президенту України: “Коли я вас більше не влаштовую, потрібно вам сформувати новий уряд”, – повідомляє прес-служба Кабміну.

Одночасно Яценюк підкреслив, що неможливість сформувати новий Кабінет міністрів спричинить призначення дострокових виборів. “А в цей час не буде нікого, хто міг би виконувати наші життєво важливі кредитні угоди з Міжнародним валютним фондом”, – цитує Яценюка прес-служба уряду.

Разом з тим прем’єр підкреслив, що президент України “залишається його партнером”. “Ми багато разів разом приймали непопулярні реформаторські рішення. Я за таке поважаю”, – сказав Яценюк.

У свою чергу, РБК-Україна повідомляє з посиланням на джерела в уряді і коаліції, що Яценюк вже погодився добровільно піти у відставку.

“За наявними відомостями, наступним главою уряду стане міністр фінансів Наталя Яресько, яка, як повідомило джерело, “уже підбирає технократів”, – зазначає видання.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у коментарі для ЛІГА.net спростував цю інформацію. “Це неправда”, – сказав міністр. За його словами, зараз вони обоє сидять одне навпроти одного на нараді.

Інформацію про відставку спростували і в оточенні прем’єра із числа народних депутатів. Також сумніваються в добровільному самоусуненні Яценюка з посади прем’єра і в Адміністрації Президента України. “Нам із цього приводу нічого не відомо. Навряд чи ця інформація відповідає дійсності”, – сказав співрозмовник видання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: