УВАГА! Микола Томенко повідомив усій країні про небезпеку з боку Порошенка. Те, що він готує наводить на всіх жах

В Адміністрації президента готують зміни до Конституції для посилення владних повноважень діючого глави держави, передає Корупція.Інфо

 

Двопалатний парламент і ймовірна зміна форми правління в країні – такі основні напрямки роботи топ-чиновників з Адміністрації президента, спрямовані на збереження влади Петра Порошенка.

Про це розповів лідер громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко.

За його словами, влада, досягаючи порогу недовіри в 80%, насамперед намагається змінювати Конституцію, але не намагається змінювати себе. Цим шляхом іде і Петро Порошенко.

Зараз АП розробляє варіант використання закону Януковича про референдум, щоб змінити Конституцію не через парламент, а шляхом нібито всенародного волевиявлення.

За інформацією джерел з АП, які передали інформацію Томенку, президент планує винести на референдум поправки до Конституції, які посилять його повноваження.

Згідно із законом це потрібно робити через парламент, зібравши за таку ініціативу 30 голосів. Розуміючи, що коаліція існує лише на папері і ВР його не підтримає, Порошенко буде ініціювати референдум щодо внесення правок до основного закону держави.

Українцям запропонують проголосувати за двопалатний парламент, верхня палата якого буде складатися з найближчого оточення президента, а нижня формується виключно для політичних спектаклів. У результаті президент ще більше посилить свій вплив на парламент.

Щоб протягнути такі зміни, народу, за словами Томенка, запропонують голосування відразу за все, наприклад, позбавлення депутатської недоторканності та скорочення кількості народних депутатів. А “причепом” підуть потрібні президенту правки.

Крім того, як варіант, в АП розглядають зміну форми правління з тим, щоб урізати повноваження президента і посилити владу прем’єр-міністра, якщо стане зрозуміло, що Порошенко на другий термін не проходить.

На думку Миколи Томенка, все це веде до узурпації влади.

Читайте також  Президент відреагував на запитання журналістів про ймовірний програш на виборах 2019

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.