Вчені з Сінгапуру винайшли корисне для здоров’я пиво

Пробіотики в хмільному напої позитивно впливатимуть на весь організм

Вчені з Сінгапуру створили корисне для здоров’я пиво шляхом додавання до його складу пробіотиків – речовин мікробного походження, які нейтралізують токсини і віруси, а також регулюють імунну систему людини. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на представника Національного університету Сінгапуру Керолін Фон.

Автор проекту, студентка четвертого курсу Елсіні Чань наголошує на тому, що пробіотики мають корисні для здоров’я властивості. Більше того, в багатьох продуктах, схильних до ферментації, містяться так звані хороші бактерії.

«Але ці речовини ще не додавалися в такий популярний продукт, як пиво», – зазначила автор проекту. Вона зіткнулася з певними проблемами при розробці, адже хмельові кислоти, які містяться в пиві, перешкоджають росту і виживанню пробіотиків.

Після 9 місяців роботи автору вдалося збільшити життєздатність штаму пробіотика. «Безпосередньо в даній розробці була застосована бактерія молочної кислоти, яка для підтримки життєдіяльності використовує цукор, що міститься в суслі», – розповіла також Чань.

За її словами, кінцевий продукт має гострий і терпкий смак при вмісті алкоголю близько 3,5%. Автор проекту також зазначила, що в 100 мл нового пива міститься близько 1 млрд пробіотиків.

«Саме таку дозу рекомендує приймати Міжнародна наукова асоціація пробіотиків і пребіотиків», – нагадує вона.

Як зазначила представник Національного університету Сінгапуру, дослідницька група вже подала патент на рецепт виробництва подібного сорту пива.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.