Що потрібно знати про банних рушниках – правило трьох витирання

Банні рушники можуть стати джерелом грибка і бактерій, якщо міняти їх недостатньо часто.

Банні рушники потрібно міняти після 3 використань

Так легко сказати “я виперу його завтра, коли ти розумієш, що використовуєш банний рушник вже багато днів поспіль. Немає плям від туші – немає проблем, вірно? На жаль, немає. Якщо ти не хочеш переносити бактерії з мокрого рушника на своє тіло, є кілька чітких принципів, яким потрібно слідувати, передає Ukr.Media.

“Вологий рушник – ідеальне місце для розмноження бактерій“, – говорить Філіп Тиерно, мікробіолог з Нью-Йоркського університету медицини. У кожній ванній кімнаті є три елементи (вода, тепло і кисень), які є живильним середовищем для мікробів. Це означає, що якщо ти не будеш прати рушник досить часто, то занесеш на чисто вимиту шкіру мільйони бактерій. А це призведе до інфекцій, висипу і грибку.

 

Банні рушники можуть призвести до появи висипки

Тому Філіп Тиерно стверджує, що краще всього міняти рушники після кожних трьох додатків. Крім цього, тканина потрібно дуже ретельно просушувати: так колонія бактерій замре і не буде розвиватися.

Якщо ти все ж помічаєш затхлий запах, попери рушники в дуже гарячій воді, додавши одну-дві чашки білого оцту в цикл, а потім знову оброби їх звичайним порошком. Якщо цей трюк не допоміг, заміни рушники на нові.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.