Німеччина готує “план Маршалла” для України

Даний план буде йти як доповнення до Угоди про асоціацію, заявили в Бундестазі.

1767614

Німеччина працює над так званим “планом Маршалла” для України. Про це в інтерв’юСегодня розповів депутат Бундестагу, голова німецько-української парламентської групи Карл-Георг Вельман.

“Ми працюємо над новою стратегією для стабілізації і розвитку України разом з українцями. З набагато більшими фінансовими і політичними зусиллями. Це щось нове і буде йти як доповнення до Угоди про асоціацію”, – заявив парламентарій.

За його словами, нова стратегія ще перебуває в розробці.

“Це ідея ґрунтовного “плану Маршалла” для відновлення економіки, управління, судової системи і т.д. Якщо цей “план Маршалла” коли-небудь почне працювати, то тільки під повним контролем і моніторингом”, – наголосив Вельман.

Водночас, на його думку, мінський процес продовжує відігравати вирішальне значення.

“Європа – це доля України. Але в першу чергу і ви повинні робити свою домашню роботу. Наприклад, як робили поляки після підписання Угоди про асоціацію з ЄС більш як 20 років тому”, – додав він.

Нагадаємо, в четвер у Парижі відбудеться черговий раунд переговорів глав МЗС “нормандської четвірки” щодо Донбасу.

План Маршалла – програма допомоги Європі після Другої світової війни, розроблена американським держсекретарем Джорджем К. Маршаллом. Метою реалізації плану було відновлення зруйнованої економіки Європи, усунення торгових бар’єрів, модернізація промисловості європейських країн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: