Франківськ перестав бути найсприятливішим містом для життя

Сьогодні відбулась оперативна нарада в МВК. Там слово мав заступник начальника Патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк. Він зазначив, що в Івано-Франківську з’являються нові шахрайства, більшає кількість грабежів та пияків.

“Зловживаючи довірою, шахраї втягують людей у незрозумілі розмови. Врешті заволодівають коштами”, – каже Сердюк.

Нещодавно до патрульної поліції звернулася мешканка Франківська, яка розповіла, що біля лікарні до неї підійшла людина, яка сказала, що у них є спільні знайомі, та попрохала залишити в неї вдома речі. Як заставу попросила гроші, щоб мати гарантію, що речі не пропадуть. Довірлива франківчанка віддала 200 доларів та 100 євро.

“Франківці дуже довірливі і дуже добрі люди, тому в першу чергу така поведінка спонукає злочинців спекулювати і наживатися за їх рахунок”, – підкреслює патрульний.

Крім того, за тиждень у місті патрульні зупинили 26 п’яних водіїв.

“Якщо говорити про динаміку, то пияцтво у нас не зменшується, а тільки зростає”, – констатує Сердюк.

За статистикою, в місті побільшало випадків грабежів, часто спричинених пияцтвом. Однією з гарячих точок він називає кафе “На гребені хвилі” біля привокзального скверу. Там за тиждень патрульні зафіксували два грабежі.

Також нещодавно до поліції звернувся хлопець, до якого на вулиці підійшла група осіб і невідомий попросив 20 грн. Коли заявник пояснив, що не має грошей, то його вдарили кулаком і зникли. Поліція відразу ж затримала групу студентів із Закарпаття, яка намагалася залізти через балкон у гуртожиток. Про хуліганство повідомили керівництво навчального закладу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.