Страшніше «синього кита»: названа головна причина суїцидів дітей

Тема підліткових суїцидів, на жаль, стоїть в суспільстві вже далеко не перший рік.

Однак лише зараз вчені змогли виявити прямий взаємозв’язок між думками про самогубство у дітей і безсонням, повідомляє сайт Стенфордського університету.

Фахівці зібрали 50 молодих людей, кожен з яких мав схильність до суїциду. Протягом одного тижня одній з груп всіляко заважали висипатися, а інший допомагали з міцним і здоровим сном. Виявилося, що ті, хто спав гірше, частіше замислювалися про самогубство.

Дослідники з’ясували: розлад сну призводить до думок про суїцид. Вірно і зворотне. Коли дитина замислюється про настільки страшний вчинок, у неї виникає безсоння. Це один із сигналів, про які завжди повинні пам’ятати батьки.

Все це – симптоми клінічної депресії. З нею потрібно боротися не власними силами, а за допомогою фахівця, який допоможе морально або медикаментозно.

Раніше американські сомнологи вже визначали, скільки повинні спати зовсім маленькі діти і тінейджери. На їхню думку, немовлята повинні пильнувати меншу частину свого дня і спати по 12-16 годин. Малюкам до двох років показано 11-14 годин сну, до п’яти років – 10-13 годин, ну а тінейджери не повинні проводити в обіймах Морфея менше 8-9 годин на добу. Хороший сон, вважають вчені, сприяє успіхам в навчанні і поліпшенню пам’яті.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.