“Хіба бувають такі громадяни України?” Водій маршрутки зухвало відмовився везти темношкірого хлопчика

Водій столичної маршрутки відмовився везти темношкірого підлітка за посвідченням пільговика сумніваючись в його українському громадянстві.

Про це пишуть “Вести“.

Так, киянка Галина Узу поскаржилася в соцмережі на водія 178-ї маршрутки (від ст. Метро “Лівобережна” до ст. Метро “Бориспільська”). Інцидент стався 28 червня.

“Разом із чоловіком і 14-річним сином Джастіном сіли в маршрутку. Але водій спробував заборонити моїй дитині пільговий проїзд за посвідченням дитини з багатодітної сім’ї на тій підставі, що, на його думку, він не є громадянином України. Далі були словесні образи в нашу адресу і звинувачення в тому, що документи у нас підроблені”, – розповіла вона.

За її словами, вона пред’явила документ, де вклеєні її та чоловіка фотографії, який видається на сім’ю, а також окреме посвідчення Джастіна.

“Я заплатила за свого чоловіка, а за себе і дитину не вважаю за потрібне платити, тому що у мене є така пільга. Але водій кричав, що знає закони і нехай нас возить той, хто видавав ці документи. Казав: “Подивіться на себе, хіба можуть бути такі громадяни України?” – додала Узу.

Відзначається, що чоловік Галини, співак Харрісон Узу із групи “Чорнобривці”, який 25 років живе в Україні, намагався згладити конфлікт, але водій був налаштований дуже агресивно.

“Коли приїхали, попросила водія вибачитися за образи, але він не став цього робити. Я і мої діти будемо продовжувати користуватися цим маршрутом. Не хочу, щоб таке повторилося”, – сказала жінка.

У свою чергу сам водій маршрутки, Віталій Луцюк, заявив, що дитини не було, а конфлікт розгорівся через несплату за Харрісона.

“Їх було тільки двоє, дитини не було. Держава надає пільговий проїзд тільки громадянам України. Який же він може бути громадянин? У нього навіть не було паспорта, а посвідчення я не роздивився. Жінка була неадекватна. За одного заплатила, і я більше грошей не взяв. Я людина з вищою освітою, викладав в автошколі, закони знаю. На другий день прийшла скарга, і я написав керівництву пояснювальну записку, як усе було”, – розповів він.

Читайте також  Смертельна ДТП зі школярами поблизу Києва: з’явилися деталі

У компанії-перевізнику коментувати ситуацію відмовилися, посилаючись на те, що відіслали в комунальну службу перевезень офіційну відповідь на скаргу Узу. Там журналістам повідомили, що така скарга надійшла 3 липня, тому її ще не розглянули. Але, в будь-якому випадку, як вчинити з водієм, вирішує тільки перевізник.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.