Ти мені передзвониш через перепрошую с…, – водій-правопорушник до франківських патрульних. ВІДЕОСЮЖЕТ

У мікрорайоні Пасічна патрульні зупинили нетверезого водія, який з агресивно налаштованою пасажиркою хуліганили та вчинили злісну непокору. Двох осіб поліціянти затримали. Жінка-пасажир намагалась втекти. При цьому будучи у кайданках. Дорогою до службового авто проклинала та погрожувала інспекторам.

Сталося це 2 липня, ввечері. Автомобіль “Opel Corsa” інспектори зупинили на вулиці Галицька, поблизу ресторану “Овен”. Причина зупинки: водій порушував правила дорожнього руху. Про це на лінію “102”повідомили небайдужі учасники дорожнього руху. Зупинивши  машину, поліціянти помітили явні ознаки сп`яніння у водія, а також запах алкоголю з салону.

Водій вину заперечував, поводився неадекватно. Більше того, в автомобілі було ще троє пасажирів. Серед них – жінка. Вона, будучи агресивно налаштованою, почала захищати водія, чіплятися до патрульних і виражатися нецензурно. Інспектори повідомили їй про те, що це дрібне хуліганство, але та не реагувала на неодноразові зауваження. Відтак, патрульні затримали жінку-пасажирку, одягнули спецзасіб кайданки та посадили в службовий автомобіль. За деякий час, коли патрульні оформляли адмінматеріали на водія, жінка вибігла з авто і тікала. Її зупинили інспектори, але поведінка пасажирки не змінилася: агресивність зросла, а в бік поліціянтів лунали прокльони та лайка.  Жінка викрикувала, що нібито вагітна, потім “наказувала” відпустити її, бо вдома діти чекають.

Та це ще не все. Водій також поводився по-хуліганськи, тому його теж затримали. Натякав, що він громадянин Італії і уже завтра поліціянти зателефонують до нього і проситимуть вибачення. Правда, тест на Драгері пройшов. Результат позитивний – у крові водія виявили 1,2 проміле.

Зрештою, обох порушників поліціянти доставили в міськвідділ та склали відповідні адмінматеріали. На водія та пасажирку склали протоколи за Ст. 173 та Ст. 185 КУпАП. Крім того, за нетверезий стан водій отримав копію протоколу за ч. 1 Ст. 130 КУпАП. Рішення по всіх адмінматеріалах прийматиметься у судовому порядку.

Читайте також  У Калуші поліцейські переслідували п’яного водія з дитиною у салоні

До слова, у мережі Фейсбук розмістили фрагмент інциденту уже наступного дня, 3 липня. У свою чергу, журналісти МІСТА звернулися до Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську, щоб отримати коментар щодо цього конфлікту та відео з реєстраторів патрульних. Більше дивіться у відеосюжеті:

Довідково:

Стаття 130, ч. 1 КУпАП.

Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, – тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб – накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 173 КУпАП.

Дрібне хуліганство

Стаття 185 КУпАП.

Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.