Спінери, які продають у Франківську, небезпечні для дітей (відео)

Все частіше у соцмережах почали з’являтися повідомлення про шкоду для дітей від спінерів.

У Держпродспоживслужбу передали спінер зі скаргою на те, що дитина проковтнула одну з частинок іграшки. Цю іграшку віддали на дослідження у Держстандартметрологію.

 

відео: TV Karpaty

 

Довідково:

Спінер, фіджет спінер, вертун, крути́лка для рук, вертуха непосиди  (англ.fidget spinner, hand spinner) — антистресова іграшка. У центрі спінера — підшипник з металу або кераміки, по боках розташовані кілька лопатей/крил або обважнювачів. Іграшка виготовляється з різних матеріалів, таких як латунь, нержавіюча сталь, титан, мідь і пластик. Матеріал і дизайн підшипників впливає на час обертання, тип вібрацій і шуму, створюючи унікальний сенсорний зворотний зв’язок.

Спінер рекламується як засіб допомоги людям, які мають проблеми з концентрацією уваги або відчувають неспокій (наприклад,СПАУ, аутизм або тривожний розлад), виступаючи в ролі спускового механізму для нервової енергії або стресу. Експерти розділилися в оцінках користі спінера для здоров’я: деякі вважають, що він може допомогти в цих випадках, інші заперечують цю можливість і вважають, що іграшка швидше відволікає, ніж допомагає сконцентруватися.

Хоча спінер часто подається як іграшка з користю для здоров’я, він став популярний серед школярів, які виконують із ним різні трюки. У результаті спінери заборонили в декількох школах США на підставі того, що іграшки відволікають дітей від навчання, але в окремих школах їх використовують обмежено, щоб допомогти учням сконцентруватися.

Станом на червень 2017 року спінери коштують від 50 до 500 грн. Завозяться вертуни переважно з Китаю. Переважають пластикові та металеві, але є навіть з дерева. Українські виробники спінерів — компанії “ЗробивТато” та “Крутиголовка”.

Існує багато трюків зі спінерами. Більшість полягає в тому, щоб перекинути спінер, що обертається з однієї руки в іншу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.