Порошенко запускає процес приватизації

Президент України Петро Порошенко підписав закон (№ 1005–VІІІ) «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процесу приватизації», ухвалений Верховною Радою 16 лютого.

29_in

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Документом № 1005–VIII удосконалюються положення Закону «Про приватизацію державного майна» для досягнення прозорості та відкритості приватизаційного процесу, посилення захисту національних інтересів у процесі реформування відносин власності.

Зокрема, забороняється участь у приватизації юридичним та фізичним особам, які зареєстровані в державах, визнаних Верховною Радою України державою-агресором або щодо яких застосовано санкції відповідно до законодавства, та юридичним особам, власниками яких є резиденти держави-агресора.

Також передбачається можливість залучення за рішенням уряду до підготовки до приватизації та продажу стратегічних підприємств радників у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України, що сприятиме проведенню приватизаційних процедур відповідно до міжнародних стандартів.

Також із закону «Про приватизацію державного майна» виключаються норми про обов’язкову пропозицію для продажу на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств розміром 5–10 відсотків статутного капіталу до проведення конкурсу. Це дозволить запобігти дробленню пакетів акцій і прискорить процес приватизації.

Закон набуває чинності з дня, наступного після дня його опублікування. За його реалізацію відповідає Фонд державного майна України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: