Надія Савченко розпочала сухе голодування

Українська льотчиця та народна депутатка Надія Савченко у п’ятницю, 4 березня, розпочала сухе голодування у російському СІЗО.

0,,19088102_303,00

Про це вона повідомила у своїй заяві, копію якої передала одному зі своїх адвокатів – Марку Фейгіну, який і опублікував її на своїй сторінці у Twitter.

Сухе голодування – це протест на дії російської влади, російських спецслужб, слідства, суду і прокуратури РФ, і на те, що вони намагаються приховати свої злочини“, – написала Савченко.

Льотчиця заборонила виводити себе силоміць зі стану голодування та застосовувати до неї будь-які медикаменти чи брати будь-які аналізи. “Згодна тільки на огляд лікарями з України або Європи“, – написала вона. У разі застосування до неї сили вона попередила, що розцінюватиме це як тортури і вдаватиметься до спротиву.

Савченко заборонила у своїй заяві робити розтин її тіла у випадку смерті і вимагає в такому разі передати своє тіло матері та сестрі.

Нагадаємо, що суд оголосив до 9 березня перерву в засіданнях по справі Савченко. Українка розпорядилася у своїй заяві доставити себе до суду на засідання 9 березня.

Коментуючи оголошення українською льотчицею сухого голодування, президент України Петро Порошенко пообіцяв, що він особисто “подвоїть зусилля для повернення її на Батьківщину”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: