Псевдомінувальника автодорожнього моста затримали на Прикарпатті

Вчора о 13:25 год. до чергової частини місцевого відділення поліції зателефонував невідомий та повідомив про те, що він здійснив замінування мосту через річку Бистриця-Солотвинська, що в с. Пороги, Богородчанського району.

Про це повідомили у Секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

На місце події одразу ж виїхали слідчо-оперативна група, працівники вибухотехнічної, кінологічної служб та працівники МНС. Експерти-вибухотехніки обстежили міст та прилеглу до нього територію. Вибухових пристроїв не виявили.

В ході проведення першочергових розшукових дій особу «псевдо» мінера було встановлено та затримано. Ним виявився 48-річний житель району, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічного злочину.

Наразі чоловіка затримано в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

За фактом неправдивого замінування Богородчанським ВП розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.