На Прикарпатті відкрили газопровід, на який чекали 10 років (ФОТО)

У Надвірнянському районі урочисто відкрили газопровід Надвірна-Ланчин.

Будівництво газопроводу тривало упродовж десяти років. Загальна вартість робіт склала майже 7 мільйонів гривень. Це кошти місцевих бюджетів, НАК “Нафтогаз України” та державного фонду регіонального розвитку, йдеться на сайті Івано-Франківської облради.

Введення в експлуатацію газопроводу Надвірна-Ланчин дасть можливість продовжити газифікацію житлових будинків в селищі Ланчин, селах Саджава, Красна та Верхній Майдан.

Окрім цього, за кошти обласного бюджету у Верхньому Майдані проводиться будівництво підвідного газопроводу.

Новий газопровід дасть можливість в майбутньому газифікувати села Білі Ослави, Чорні Ослави, Чорний Потік з загальною перспективою газифікації понад 3300 житлових будинків.

Під час урочистостей  голова обласної ради Олександр Сич та голова ОДА Олег Гончарук підпалили газовий факел.

 “В області є чимало незавершених об’єктів, проблем, які потребують вирішення. Однак, зробити це одномоментно силами районного, обласного та державного бюджетів, неможливо. Тому, ми обираємо пріоритети і, консолідуючи зусилля, рік за роком вкладаємо кошти, щоб завершувати важливі для мешканців області об’єкти. Так, крок за кроком, об’єкт за об’єктом, ми будуємо Україну“, – відзначив на відкритті Олександр Сич.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.