Жаба душить: як росіяни образилися на безвіз для України

 

Безвізовий режим між Євросоюзом та Україною викликав бурхливі емоції не лише в українців.

Північні сусіди, як до останнього сподівалися на скасування рішення ЄС, просто «потонули» у вирі гніву, заздрощів та образ. І щоб хоч якось полегшити свої «страждання» вирішили складати усілякі байки про євроінтеграцію України.

До примітивної пропаганди вкотре вдався і міністр закордонних справ “ерефії” Сєрґєй Лавров. На засіданні Комітету міністрів Ради Європи на Кіпрі пан Лавров звинуватив Україну у “візовій дискримінації росіян в Криму”.

“Пролунали всі класичні твори автора, зокрема, добре відомі слухачам “Блокада Донбасу”, “Заборона російської мови” і “Нацисти”, – написав постпред України пан Кулеба про виступ росіянина.

Також, в російському МЗС безвіз для України назвали «морквиною на мотузочці» Заступник глави МЗС РФ Олексій Мєшков під час презентації щорічної доповіді Клубу “Валдай” “Невизначене майбутнє Євросоюзу: що робити Росії?” дав щодо цього коментар.

“Цей так званий безвізовий режим з Україною – певною мірою така “морквина на мотузочці”, яка просто трохи полегшує існуючу систему”, – вважає він. В принципі, більше нічого їм не залишалося. Росіяни ніколи не визнають свою помилку і з усіх сил намагатимуться дискредитувати європейський шлях України.

Чого лише варта реакція москвичів на безвізовий режим між Україною та ЄС. У проведеному журналістом опитуванні, жителі столиці Росії відповіли на питання “Чи прикро вам, що українці тепер можуть їздити до країн ЄС без віз, а ви – ні?”.

“Дуже прикро. Це глобальна несправедливість”, – відповів журналісту один з опитаних.

Деякі респонденти відзначили, що їм і своєї країни вистачає для подорожей і безвіз їм не потрібен. Тільки один житель Москви порадів за українців і грузинів, яким вирішили дати безвізовий режим.

Читайте також  У торговому центрі Мюнхена сталася стрілянина, є жертви (ФОТО) (ВІДЕО)

Щоб там не було, треба розуміти одне – чим більше бруду виливатимуть на нас, тим правильніший у нас шлях.

Тим часом, російська агресія не стихає…
Минула доба на Донбасі знову була неспокійною. Ввечері і вночі незаконні збройні формування посилили обстріли наших позицій на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Близько 20 та 21 години бойовики з гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї вели вогонь по Водяному, Павлополю, Широкиному, Гнутово. У цей же час злочинці з 82 міліметрових мінометів били по Новомихайлівці.
Крім того з 9 і до 10 вечора, наші опорні пункти поблизу Мар’їнки, обстрілювали з озброєння БМП, гранатометів та мінометів. Внаслідок цих вогневих провокацій двоє українських військових отримали осколкові поранення.
Гаряче наприкінці доби було і поблизу Авдіївки, що на Донецькому напрямку. Тут, починаючи з 21 години і майже до 23, банд формування зі сторони Спартака. Ясинуватої, Мінерального 5 разів відкривали вогонь з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших захисниках. Також обстріл наших позицій зафіксований в районі шахти Бутівка.
На Луганському напрямку, після 19 години, під ворожим вогнем опинились селища Станиця Луганська, Новоолександрівка та Новотошківське.
Загалом, за минулу добу противник 29 разів порушив перемир’я на Донбасі.

Джерела:

https://www.facebook.com/ato.news

http://espreso.tv

http://24tv.ua

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: