Прикарпатські абітурієнти панікують через збій в електронній системі (відео)

В середу, 12 липня, розпочалася вступна компанія. Абітурієнти можуть, як і вручну подати документи на приймальній комісії, так і скористатися своїм електронним кабінетом. Кількість заяв на бюджет не повинна перевищувати 9 екземплярів на 4 спеціальності.

І вже в перші дні електронної реєстрації абітурієнти, як і минулого року, зіткнулися з проблемою при реєстрації особистого електронного кабінету.

Одна з прикарпатських абітурієнток прийшла в університет, щоб особисто подати документи, адже хвилюється, що електронна система “не дозволить” це зробити. Дівчина розповіла, що така ситуація не лише в Івано-Франківську.

Натомість, у приймальних комісіях університетів заспокоюють абітурієнтів і кажуть, що такі проблеми виникають через те, що всі хочуть в перші дні подати документи на вступ. Відтак, програма не витримує такого навантаження.

“Звичайно, могли бути навантаження і сервер не давав відповіді для повної реєстрації вступника. Але час створення електронного кабінету і подачі заяви триває до 25 липня. Ще є достатньо часу, тому не потрібно створювати паніку”, — зазначив заступник відповідального секретаря приймальної комісії ПНУ.

Детальніше — дивіться у сюжеті “ТРК Карпати”.

Загалом один абітурієнт може подати 9 заяв на 4 спеціальності.

Списки рекомендованих до зарахування до вузів на державні замовлення повинні бути опубліковані не пізніше 12:00 1 серпня, а зарахування має відбутися до 12:00 7 серпня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.