Заздрість та підлість: як Росія намагається дискредитувати європейський шлях України

Європейський Союз повністю ратифікував договір про Асоціацію з Україною. Тепер залишилась лише його повна імплементація. А ще, всього місяць тому запрацював безвізовий режим між нашою країною та ЄС. Перед українцями відкриваються величезні перспективи, але це подобається не всім.

Наш північний сусід-агресор, який до останнього сподівався на фіаско європейського вибору України, тепер казиться з люті. Звісно, політичних важелів впливу у Кремля не залишилось і повпливати на європейську інтеграцію України він уже не зможе. Та росіяни продовжують використовувати свою найсильнішу зброю – пропаганду, і намагаються всіляко дискредитувати Україну як у Європі, так і в очах її ж громадян.

Російські спецслужби ставлять перед собою дві мети: перша з яких – це дестабілізувати ситуацію всередині держави, та друга – це дискредитувати Україну в світі. Наприклад, акція щодо етнічних поляків та акція, яка мала відбутись в Одесі щодо етнічних болгар, де Україну хотіли посварити і з поляками, і з болгарами.

Ще один яскравий приклад – спроба дискредитації Президента України перед Нобелівським комітетом. Поліція Норвегії звинуватила російську розвідку в спробах вплинути на Нобелівський інститут і не допустити присудження премії миру президентові України Петру Порошенку 2015 року.

А чого лише варта реакція Росії на впровадження безвізового режиму між Україною та Євросоюзом. Судячи з риторики російських ЗМІ, нашим сусідам не просто прикро. Українська перемога для них як червоне полотно на кориді. Соцмережі рясніють агресивними жартами, а місцеві псевдо-експерти вже фантазують нові міфи.

І, як зазвичай, з українців ліплять образ меншовартісних, неосвічених братів малоросів. Так, російський журналіст Євген Решетньов заявив, що безвізовий режим вигідний польським працедавцям, тому що для них українці “дешева робоча сила”.

Читайте також  Коронавірус стане “важчим”, а смертність зросте в рази: колишній санлікар дав прогноз на осінь

І хоч історію з “распятым мальчиком” до безвізу не припишеш, можна нагнати страху новими брехнями.

Чеська республіка відмовляється приймати нових біженців, Словенія також. А біженців все одно кудись потрібно дівати. Але ж неможливо всіх запихнути в Німеччину. Тому безвізові країни як Україна і Грузія почнуть приймати біженців,
– вважає російський юрист Марк Лінцевскі.

Україні слід ще чекати чимало великих і малих провокацій з боку Кремля та його очільника, але зворотнього шляху у неї не буде. Молода Україна з перспективою дивиться в майбутнє, дивиться в Європу та в демократичний світ. Тінь імперії відходить в небуття. Такий закон природи і такий шлях світової людської спільноти. В ярмі вже ніхто не хоче жити.

Джерела:

https://www.unian.ua/politics/1922519-rosiya-hoche-diskredituvati-ukrajinu-u-sviti-ta-pereyti-do-vidkritoji-agresiji-golova-sbu.html

http://www.bbc.com/ukrainian/news-38781924

http://24tv.ua/yes_yak_zlo_zyavilasya_reaktsiya_rosiyskih_zmi_na_pochatok_diyi_bezvizu_dlya_ukrayini_n828561

http://vgolos.com.ua/blogs/bezviz_ukraini_i_reaktsiya_rosii_269076.html

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: