Патрульні сьогодні інспектували пасажирський транспорт. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 20 липня, патрульні інспектували громадський транспорт: перевіряли автобуси на технічну справність, водіїв на наявність дозвільних документів і вміння правильно паркуватися, пішоходів на знання правил дорожнього руху. Інспекцію провели в місці найбільш масового порушення правил водіїв і пішоходів – залізничному вокзалі.

Водії інспекції не надто зраділи, особливо ті, яким робили зауваження про неправильне паркування. Реакцію водія одного з міжміських маршрутів, що загородив дорогу іншим автомобілістам, можна спостерігати на відео.

Іншого водія, який здійснює перевезення пасажирів по місту, відправили ремонтувати одну з дверей маршрутки. Під час інспекції патрульний помітив її несправність.

Інспектор патрульної поліції Михайло Гринишин зауважив, що наявність документів у водія – безпека пасажира, адже в разі ДТП водій без документів не нестиме відповідальність і  не оплачуватиме пасажиру лікування, якщо таке буде необхідно.

Більше розмов проводили з пішоходами, які на час інспекції масово переходили дорогу у невстановленому місці. Сьогодні їх не штрафували, але нагадували про те, що така поведінка все ж несе за собою адмінвідповідальність і штрафу розмірі 51 грн.

Заходи спрямовані проти аварійності за участю пасажирського транспорту відбуватимуться в місті до 27 липня. Наступного дня будуть підведені підсумки інспекцій.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.