Телефонні шахраї продовжують “розводити” прикарпатців на гроші

загружено (1)

Протягом однієї доби в тенета телефонних шахраїв потрапило двоє жителів Прикарпаття. В обох випадках довірливі люди віддали гроші пройдисвітам за «допомогу» у звільненні родичів від відповідальності за буцімто вчинену ДТП.

Перше повідомлення до Івано-Франківського відділу поліції надійшло від 53-річної місцевої жительки. Заявниця повідомила, що до неї зателефонували невідомі і шахрайськими методами заволоділи її коштами в сумі 8200 гривень.

Зловмисники представились працівниками поліції та повідомили, що її син скоїв аварію, а для того, щоб він міг уникнули кримінальної відповідальності слід якнайшвидше відшкодувати завдані збитки потерпілим, перерахувавши грошові кошти. Жінка, не переконавшись, де на той час знаходився її родич, переказала названу зловмисниками суму на банківський рахунок. Після того, як зрозуміла, що потрапила в халепу, негайно звернулась до місцевих правоохоронців.

Аналогічне повідомлення надійшло цього ж вечора від 65-річної жительки міста. Так, як і в попередньому випадку, зловмисники назвались правоохоронцями, та повідомили, що син жінки потрапив у ДТП та необхідно якомога швидше заплатити за лікування постраждалої 6000 гривень. Перебуваючи в шоковому стані, жінка виконала усі умови шахраїв, а згодом виявилося, що син увесь цей час відпочивав удома.

Наразі за цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Джерело: paralleli.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: