Пенсійною реформою хочуть обікрасти мешканців гірських районів — Юрій Дерев’янко. ВІДЕО

Народний депутат від партії «Рух нових сил Михайла Саакашвілі» Юрій Дерев’янко на сесії Верховної Ради не голосував за пенсійну реформу, адже нею насправді не підвищують пенсії, а обкрадають пенсіонерів у гірській місцевості.

Про це Юрій Дерев’янко повідомив у програмі «На часі» на 402 каналі, інформує парітйна прес-служба.

За словами нардепа, те, що написано в законопроекті пенсійної реформи і те, що люди чують у виступах народних депутатів і прем’єр-міністра, кардинально відрізняється одне від одного:

«Коли читаю текст документу і слухаю, що говорять ці люди, складається враження, що хтось тут божевільний. Можна зайти на сайт Верховної Ради і подивитись, що написано у законопроекті. Говорять, що пенсіонери будуть отримувати більше грошей, а там написано, що пенсіонери в гірській місцевості отримуватимуть менше. Раніше в законі було вказано, що 20% від пенсії – додаткова надбавка у гірських місцевостях, однак зараз написано, що ці 20 % нараховуються не від пенсії, а від мінімального соціального внеску для непрацездатних осіб, який складає сьогодні 1247 грн — значно менший від пенсій. Це означає, що як мінімум величезна кількість громадян в гірській місцевості просто обкрадуть цим законопроектом».


Окрім того, урядовці заявляють про скасування бази оподаткування пенсій, а насправді її розширюють, адже оподатковуватимуть не лише саму пенсію, але і додаткові виплати.

«Вони кажуть дивитись не у закон, а у постанову Денисової, в якій не написані формулювання тексту закону про пенсійну реформу, а якісь вільні ідеї як твір 10- чи 11-класника на тему «Що я хочу зробити». Уряд замість того, щоб показати конкретний законопроект, з чіткими змінами, каже, що той текст, який вони подали не відповідає тому що буде завтра. Як ми можемо за це голосувати, якщо опісля в тексті закону появляться зовсім інші формулювання».

За словами нардепа, так діють тільки шахраї, які в будь-який спосіб хочуть отримати голоси за законопроект:

«Чесні люди розказують як ця пенсійна реформа відбуватиметься, діють відкрито, виписують усі правила, показують кожному депутату і кожному громадянину України і не створюють цю піар-завісу для того, щоб на «чорне» сказати «біле». Я проти участі в махінаціях, які під собою мають основну мету: скоротити видатки пенсійного фонду. Це є типовою аферою, яка, на превеликий жаль, сьогодні має місце у Верховній Раді. В більшій мірі її запроваджує Уряд, який в останній сесійний день вносить таку важливу реформу без чітких формулювань. В цьому брати участь не можна».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.