На Прикарпатті засудили вітчима, який проламав дитині череп

Днями Косівський районний суд розглянув справу щодо мешканця Космача, який ледь не до смерті побив пасинка.

У матеріалах судового рішення йдеться, що конфлікт стався 15 лютого 2015 року, коли брат потерпілого прийшов до матері з вітчимом вимагати повернення боргу. Коли мати запитала, звідки він знає, що в них є гроші, той відповів, що про це розповів молодший брат.

Після цього вітчим попросив потерпілого піти з ним в іншу кімнату. Насваривши на малого, чоловік підняв його руками догори і кинув головою об підлогу. Вийшовши з кімнати, сказав присутнім, що, напевно, вбив дитину.

Присутні змогли привести хлопця до тями та відвезли до Космацької лікарні, звідки хлопця одразу ж перевели до Косівської ЦРЛ.

Медики діагностували у хлопця закриту черепно-мозкову травму із забоєм головного мозку, перелом кісток склепіння та основ черепа, перелом ключиці. Травми відносяться до тяжких та є небезпечними для життя.

У суді чоловік вину визнав частково, сказавши, що лише штовхнув хлопця, а той вдарився головою об двері та впав.

Однак його вина доводиться показами свідків.

Сільський голова у суді зазначив, що матір потерпілого позбавлена батьківських прав, однак деякі діти продовжують жити з нею та її співжителем. Потерпілий розповідав йому, що вітчим неодноразово бив не лише його і братів, а й матір з бабусею, через що остання стала жити окремо.

Суд визнав чоловіка винним та призначив шість років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.