Перебування в РФ для українських заробітчан стає все небезпечнішим

Конфлікт між Україною та Росією триває ось уже четвертий рік. Не зважаючи на це, українські заробітчани продовжують їздити до РФ. Чому так?

Причин багато. Звісно, їх можна звинувачувати у відсутності патріотизму. Але треба розуміти і людський фактор – люди їдуть на заробітки не від хорошого життя. Часто, це єдиний спосіб прогодувати свою сім’ю. Та благі наміри часто призводять до поганих наслідків – українці в Росії все частіше наражаються на небезпеку.

Насамперед, українців намагаються вербувати російські спецслужби. Хто не погодився – підлягає повній ліквідації. Вже не раз фіксувалися випадки затримання наших співвітчизників співробітниками ФМС РФ за порушення режиму перебування з подальшим детальним опитуванням у службових приміщеннях, вилучення роботодавцями їх паспортів до завершення виконання робіт, затримання співробітниками МВС при фактах порушень громадського порядку тощо.

Як важелі впливу на особу, для змушення виконування доручень на користь російських правоохоронців, використовуються погрози щодо можливого кримінального переслідування, депортації з подальшою забороною в’їзду в країну або несплати обумовленої суми грошової винагороди за виконані роботи.

Враховуючи ситуацію на Сході України та намагання РФ дестабілізувати обстановку в нашій країні, не виключені факти примусового змушення наших співвітчизників-заробітчан брати участь у акціях протесту, проведенні диверсійних та інших підривних акцій, а також залученні до лав незаконних збройних формувань, так званих «ДНР/ЛНР».

Окрім цього, все частіше українці зазнають нападів від росіян на національному ґрунті. Було зареєстровано випадок, коли заробітчанина з України в Москві забили до смерті.

Саме через це кількість українців, які хочуть їхати до Росії на роботу, складає лише 6%. Та й заробіток в РФ почав стрімко падати. Якщо в 2013 році, згідно з даними Банку Росії, з РФ в Україну фізичними особами за всіма системами грошових переказів було відправлено майже 3,5 мільярда доларів, то в 2015 році тільки 1,2 мільярда. Знизилася в доларовому еквіваленті і середня сума грошового переказу, що відправляється з РФ в Україну: в 2014 році середній переказ за системою “Золота Корона” становив 394 долара. За підсумками 2016 року середній чек дорівнював 202 доларам”.

Єдиний правильний вихід – шукати альтернативу в Україні та країнах ЄС. Середня зарплата в нашій країні поступово зростає, а ринок праці в Європі з кожним роком стає все доступнішим для українців. А Росія – це минуле.

За матеріалами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2193199-ukrainciv-aki-bazaut-ihati-na-zarobitki-do-rosii-stalo-v-4-razi-mense.html

http://zik.ua/news/2017/01/25/zarobitchan_iz_rivnenshchyni_v_rosii_mozhut_vykorystaty_dlya_destabilizatsii_1031765

http://svitua.com.ua/news/201609/500-skilky-groshey-ukrayinski-zarobitchany-otrymuyut-rosiyi

 

 

Читайте також  Ціна смерті 10 тисяч гривень: Подробиці жорстокого розбою

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: