БЕЗВІЗ ДЛЯ УКРАЇНИ: РЕАКЦІЯ РОСІЇ НА ІСТОРИЧНУ ПОДІЮ

11 травня Євросоюз нарешті надав можливість українцям їздити Європою без віз. Все це викликало справжню істерію в російському МЗС. Заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Олексій Мєшков виступив із коментарем з приводу ухваленого Євросоюзом рішення про безвізовий режим для громадян України. На його думку, безвізовий режим “не можна вважати повноцінним”. “Цей так званий безвізовий режим з Україною – певною мірою така собі “морквина на мотузочці”, яка просто трохи полегшує існуючу систему”, – упевнений він.

Ці слова зумовлені тим, що російські політики все не можуть змиритися, що Україна вибрала інший цивілізаційний вектор розвитку і прямує до НАТО та повноправного членства в ЄС.

Реакція росіян, які так часто люблять повторювати мантру про братерські відносини з українцями, виявилася цілком передбачуваною. Так телеканал «Звезда» випустив репортаж з назвою: «Крим як порятунок від безвіза: чому українці масово їдуть відпочивати на півострів». В репортажі показано як погано відпочивати з безвізом в Європі і як добре їздити відпочивати в Крим. Також ряд російських ЗМІ пишуть, що українці після безвізу масово ринулися на збір полуниці в Польщу, що Західна Україна залишилася без лікарів, оскільки всі виїхали на роботу в Європу і т.д. А скільки було розмов про те, що Україні ніякий безвіз не дадуть, що Європа ніколи не впустить 45-мільйонну масу голодних українців до себе, що ми все життя будемо працювати домробітницями в Італії або будівельниками в Чехії. Навіть тепер після введення безвізу, російська пропаганда розписує про те, що це явище тимчасове, оскільки через велику кількість нелегальних мігрантів Україні назавжди закриють шлях в ЄС.

Введення безвізового режиму з країнами ЄС викликало ефект інформаційної бомби не тільки в Україні, але й в Росії, що в свою чергу доводить заздрість нашого північного сусіда, його недалекоглядність, ворожий настрій і бажання навіть тут, в завідомо гіршій позиції, показати свою вищість.

Читайте також  "Моя перша леді в червоному": президент Зеленський зворушливо похвалився дружиною (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: