НА ДРУГОМУ ЗАСІДАННІ ЧЕТВЕРТОЇ СЕСІЇ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ РОЗПОДІЛЯТЬ КОШТИ НА ПОТОЧНИЙ РЕМОНТ ДОРІГ У РАЙОНАХ

Як повідомляла раніше Фіртка, сьогодні, 15 березня, в облраді провели засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування за участі голів райдержадміністрацій.

скачанные файлы (6)

Зокрема, заступник голови обласної ради Василь Гладій повідомив присутнім, що ця сесія буде особливою, адже вперше голосування на ній буде поіменним, передає Фіртка.

 

У зв’язку з цим усі питання на сесії розглянути депутати не встигнуть. Тому, за словами Гладія, відбудеться два пленарних засідання сесії: перше 18 березня, а наступне приблизно через 10 днів.

 

Крім того, сьогодні чиновник повідомив головам прикарпатських РДА, що на сесії депутати розглянуть питання «Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2016 рік».

 

«Вперше до цього рішення будуть долучені безпосередньо депутати обласної ради. Тобто депутати пропонували відповідні об’єкти по своїх округах, їхні пропозиції опрацьовувались в обласній раді та в ОДА. Ми будемо намагатися й надалі працювати таким чином, тому голови районних рад співпрацюйте з депутатами обласної ради», – запропонував чиновник.

 

Також він повідомив, що в обласному бюджеті закладено 14 мільйонів на дороги.

 

«Це мізер, це нічого, але це нічого треба використати. Ми пропонуємо вам провести нараду з депутатами обласної ради. Ми би хотіли на другому пленарному засіданні ці кошти розподілити тому запропонували головам ода зібратись з депутатами та надати пропозиції», – запропонував Гладій.

 

Мова про поточні ремонти доріг, тобто ті, на які виділяється до 200 тисяч грн на об’єкт.

 

Наразі свої пропозиції уже надав Тлумацький район. Відтак іншим головам РДА запропонували звернути увагу на ті дороги, які обслуговуються райавтодорами, мовляв «там напевне найбільша катастрофа».

 

Тому від голів РДА очікують пріоритетних обговорених пропозицій.

Читайте також  Заробітчанські хроніки туристичного Косова очима шведської журналістки

 

Як зазначив Гладій на Коломию, Івано-Франківськ та Калуш ці кошти не розподілятимуться.

 

«Кошти розподілять пропорційно, по 900 тисяч на кожен район, 600 тисяч на місто Яремче з селами, 500 на місто Болехів з селами і 300 на місто Бурштин», – резюмував заступник голови облради.

Джерело: firtka.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: