Стало відомо, коли МОН оприлюднить списки вступників, рекомендованих на бюджетні місця у ВНЗ

Міністерство освіти і науки планує до 1 серпня оприлюднити перелік вступників, які отримають рекомендації на бюджетні місця за результатами адресного розміщення держзамовлення.

Таку заяву під час брифінгу в міністерстві зробив директор департаменту вищої освіти Олег Шаров, передає прес-служба міністерства.

Як зазначається, цього року у міністерстві вже втретє використали алгоритм адресного розміщення держзамовлення. Його основна ідея в тому, що рекомендацію для зарахування на бюджетні місця отримують вступники, які мають кращі конкурсні бали. При цьому рекомендація про зарахування надається за найвищою вказаною вступником пріоритетністю, за якою він може отримати місце держзамовлення. Місце направляється в той навчальний заклад, який обрав вступник. Всі його заяви з меншими пріоритетностями не розглядаються, даючи наступним за рейтинговими списками вступникам можливість також отримати рекомендації, інформує WestNews із посиланням на zaxid.net.

Вступники, яким будуть надані рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 5 серпня. Їх зарахування на ці місця проводиться не пізніше 7 серпня. До 18 серпня відбуватиметься переведення на вакантні місця державного та регіонального замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб.

«Якщо після розподілу бюджетних місць у вступників виникнуть питання щодо його справедливості, вони можуть звернутися насамперед до приймальних комісій або ж до ДП «Інфоресурс» та МОН. Будуть відомі прохідні бали абсолютно по кожній конкурсній пропозиції, і ми зможемо верифікувати право вступника на ту чи іншу пропозицію», – відзначив Олег Шаров.

Рейтингові списки будуть оприлюднені на сайті Вступної кампанії 2017 року та на сайтах ВНЗ. Крім того, інформація про рекомендації до зарахування буде розміщена в електронних кабінетах вступників.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.