У Драгомирчанах депутати під тиском громади скасували своє рішення про дерибан 3 га землі. ВІДЕО

Після чотириденного блокування дороги Львів – Мукачево мешканці приміського села Драгомирчани домоглися скликання позачергової сесії сільської ради, щоби скасувати незаконне, на їхню думку, рішення сесії про зміну цільового призначення земельної ділянки площею 3 гектари, де ділянки роздали депутатам та немісцевим мешканцям.


Почати позачергову сесію в Драгомирчанах одразу не змогли: для кворуму не вистачало одного депутата. З 14 обранців сільської ради не прибули на сесію восьмеро.

Активіст, учасник АТО Андрій Вовчук закликав людей реєструватися, щоб провести збори села, якщо не буде кворуму для сесії.
Поки делегація селян пішла додому до відсутніх депутатів, щоби спонукати їх прийти на позачергову сесію, зареєструвалися 799 мешканців села. Це більше, аніж взяло участь у минулих виборах.

Суть конфлікту, який вилився у протест, під час якого люди чотири дні блокують автотрасу національного значення в Драгомирчанах, – три гектари землі сільські депутати розділили для “своїх” на “таємній” сесії у березні цього року. Сесія була, як пояснюють протестувальники, неоголошена – люди в селі про неї не знали.

На цій сесії змінили цільове призначення землі, де планувалося будівництво школи, з громадської забудови на житлову і виділили 21 ділянку приватним особам. Ділянки дісталися депутатам, сільському голові і якимось невідомим у селі людям.

 

Мешканці Драгомирчан обурені, оскільки багато селян стоять у черзі на землю з 2003 та 2004 років. Також сільська влада впродовж останнього часу відмовляла у виділенні землі учасникам АТО. Окрім того, земля була призначена для будівництва школи. Теперішня школа в Драгомирчанах, збудована у 1974 році, є аварійною і замалою – не вистачає місця для всіх учнів.

Наразі, у зв’язку з протестом, чотири людини написали відмову від ділянок, в тому числі і війт Степан Дем’янів відмовився від 14 сотих.

Читайте також  “Це pішення оcтаточне!… Польща пpийняла вaжливе pішення по укpаїнським біженцям. Чи повеpнеться хтось дoдому?

“Я вирішив відмовитися, тому що таким способом не можна… Якщо отримувати землю, то треба, щоб громада дала добро”, – пояснив свій вчинок сільський голова.

За словами Дем’яніва, земельні ділянки ще не передані у власність, ще виготовляються документи.
В супроводі мешканців села на сесію прийшла ще одна депутатка – і кворум таки зібрали.
На порядок денний сьогоднішньої позачергової сесії у Драгомирчанах винесли два питання.
Перше питання – про скасування рішення сесії від 16 листопада 2016 року про зміни до Генплану села, скасування рішення від січня цього року про затвердження ДПТ і скасування рішення від березня про виділення і передачу земельних ділянок. У цьому ж питанні – доручити сільському голові виготовити проект землеустрою на будівництво школи і стадіону.
“За” – одноголосно.

Друге питання сесії – внести зміни до рішення сесії про надання дозволу на зміну ДПТ та викласти у такій редакції: “дати дозвіл розробити ДПТ під будівництво школи і стадіону”.
Також прийняли одноголосно.
Після чого всі гуртом пішли до протестувальників, які весь цей час продовжували блокувати дорогу. Голова сільської ради зачитав рішення сільськоїради, після чого селяни розблокувалидорогу.

КУРС писав в п’ятницю зранку, що мешканці Драгомирчан Тисменицького району перекрили рух трасою Львів – Мукачево, вимагаючи від сільського голови та депутатів сільради скасувати незаконне, на їхню думку, рішення сесії. Цим рішенням сесія сільради змінила цільове призначення земельної ділянки, на якій планувалося будівництво школи, садка і стадіону, виділивши 20 приватних ділянок під індивідуальну забудову.
Мешканці говорять, що ділянки виділені депутатам, працівникам поліції та самому сільському голові. У п’ятницю ввечері до переходу підвезли шини. Люди протестували до сьогодні – до початку позачергової сесії сільської ради.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.