В Івано-Франківську стартував проект «Битва районів»

Сьогодні, 1 серпня, ГО «Кінороби» анонсували запуск соціального проекту «Битва районів», метою якого є створення документальних стрічок про життя 5-ти мікрорайонів міста. Взяти участь зможе кожен, кому не байдужий статус свого району, і той, у кого є креатив, аби це якісно подати.

Як наголосили організатори, вони, таким чином, хочуть дати змогу розвиватися вітчизняній кіноіндустрії, показати цей світ очима міського жителя, його життя та вподобань.

«Це можуть бути і буденні історії, – каже координатор проекту Юлія Острогляд,проте від того не менш особливі».

Учасники у формі 10-хвилинної кінострічки можуть презентувати яскраві події району, місцини чи, навіть, людей.

Але, зі слів продюсера ГО «Кінороби» Сергія Караванця, «кіно, попри романтичну складову, – велика економіка».

Бо вимага­є значних фінансових, емоційних і технічних затрат. Тому відбудеться відбір тільки п’ятьох претендентів, яких підтримуватимуть і скеровуватимуть «ментори» проекту – компетентні люди зі сфери кінематографу, котрі  за особливою програмою навчатимуть учасників операторської майстерності та монтажу.

Проект триватиме протягом 5-ти місяців. За цей час відбуватиметься зйомка і монтаж. Результати мають вміститися у 10-хвилинну стрічку.

Заявку на участь може подати будь-хто не залежно від віку, освіти чи статі. Заявки приймаються з 2 до 5 серпня на сторінці ГО “Кінороби” у Фейсбук.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.