У Франківську підрядники, які ремонтують дороги, виправляли халтуру на 12 об’єктах

В Івано-Франківську цього року після ремонту доріг були виявлені недоліки на 12 об’єктах, які підрядники усували за власний кошт.


Про це КУРСу повідомив перший заступник міського голови Івано-Франківська Микола Вітенко у відповіді на інформаційний запит.

Замовником чотирьох робіт, де були складені дефектні акти, був департамент житлової, комунальної політики та благоустрою. Йдеться про:

  1. Вибірковий капітальний ремонт на перехресті вулиць Тисменицька – Юності – Тополина – підрядна організація ТОВ “Івано-Франківська дорожня служба”;
  2. Капітальний ремонт вулиці Автолимашівської – підрядна організація – ТОВ “Івано-Франківськавтодор”;
  3. Капітальний ремонт дороги між вулицями Сорохтея і Петлюри – ТОВ “Івано-Франківськавтодор”;
  4. Капітальний ремонт вулиці Федьковича (під’їзд до обласної клінічної лікарні) – ТОВ “Івано-Франківськавтодор”.

Також підрядник переробляв вісім об’єктів, замовником яких було управління капітального будівництва виконкому Івано-Франківської міської ради. На всіх об’єктах роботи виконувало ТОВ “Івано-Франківськавтодор”. Зокрема:

  1. вул. Незалежності (ямковість 2 кв. м, сітка – 1,5 кв. м, напливи – 2 кв. м, тріщини – 7 погонних метрів);
  2. вул. Січових Стрільців (ямковість – 16,6 кв. м, сітка – 134 кв. м);
  3. вул. Тополина (сітка – 31 кв. м);
  4. вул. Угорницька (відсутність асфальтобетонного покриття – 3 кв. м);
  5. вул. Бельведерська (просідання асфальтобетонного покриття – 3 кв. м);
  6. вул. Галицька (ямковість – 118 кв. м, сітка – 18 кв. м);
  7. вул. Гаркуші (ямковість – 6 кв. м);
  8. вул. Кисилевської (просідання двох люків).

Як повідомив Микола Вітенко, на сьогодні недоліки на цих вулицях ліквідовані в межах гарантійних повноважень за кошти підрядника.

Тобто, недоліки на 11 об’єктах усувало ТОВ “Івано-Франківськавтодор”, а на одному – ТОВ “Івано-Франківська дорожня служба”

Нагадаємо, за даними системи YouControl, “Івано-Франківськавтодор” заснували у 2012 році Андрій Шуневич, Володимир Височанський та Ігор Возний. Кінцевим бенефіціаром та генеральним директором ТзОВ “Івано-Франківськавтодор” є Андрій Шуневич. Фірма, наближена до керівництва міської партії “Свобода”, роками отримує підряди на ремонт доріг в Івано-Франківську. Ігор Возний – депутат Надвірнянської міської ради від БПП “Солідарність” (раніше був депутатом міськради у Надвірній від “Сильної України” Сергія Тігіпка).

Читайте також  Ремонт дороги від Івано-Франківська до Коломиї завершили (фото)

Як писав КУРС, ТОВ “Івано-Франківська дорожня служба” засноване у 2014 році. З того часу отримує чи не найбільше підрядів на ремонт тротуарів, міжбудинкових проїздів, наведення благоустрою у скверах Івано-Франківська. Компанія наближена до представників партії ВО “Свобода”. Засновником цього підприємства є ТОВ “Західполімеркомплект”. У свою чергу, ТОВ “Західполіремкомплект” заснувала помічник секретаря Івано-Франківської міської ради Оксани Савчук Павликівська Уляна Василівна. Очолює це підприємство Джус Ірина Богданівна – головний бухгалтер ТОВ “Комунальні інвестиції”, співзасновником яких була сама Оксана Савчук та екс-депутат міської ради, а нині член виконкому Михайло Сеньків. На місцевих виборах минулого року Ірина Джус на Уляна Павликівська балотувалися до Івано-Франківської міської ради від партії “Свобода”.

На сьогодні кінцевим бенефіціарним власником обох підприємств – ТОВ “Івано-Франківська дорожня служба” та ТОВ “Західполімеркомплект” – є Бойчук Анатолій Богданович.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.