Франківськ: громадяни повідомили про патрульних, які проявили “хамство, некомпетентність, захвальство та провокативність” (відео)

Про порушення прав громадянина та Закону України “Про Національну поліцію” при спілкуванні з законослухняними громадянами на вулиці Лепкого в Івано-Франківську повідомляє Volodymyr Feskov та Тарас Случик.

Йдеться дії лейтенанта поліції Перикіцея та його невідомого колеги, який вимагав в законослухняних громадян пред’явлення документів, намагався зробити поверхневу перевірку без належних на те підстав та відмовлявся пояснити причини перевірки документів згідно ЗУ “Про Національну поліцію”. Також патрульні перешкоджали фіксації своїх дій на камеру та явно вели себе не етично, – пишуть громадяни. При цьому патрульні відмовились спілкуватись з громадянами в правовому полі назвавши презумпцію невинуватості “якимось юридичним терміном”.

Давненько мене не булили поліцейські
(востаннє, в компінії з Andriy Lyubka, однак тоді прем’єром був янукович)
Словом, вчора на Лепкого (Франик) біля хати Taras Sluchyk зупинив нас екіпаж патрульних. З ходу: хто такі_звідки_куди_документи є
Ми зробили зауваження що не включені бодікамери, і попросили представитись, назвавши причину звернення та його суть. Тут почалось: представлення-бурмотіння (на прохання повторити – хамство),”нічна пора доби”, “наплічник зі сканером автомобільних сигналізацій”, “можемо мати намір вчинити правопорушення”, “мають право зупиняти і перевіряти” і теде. Звісно, з посилань на нормативку: 32 та 34 Закону про нацполіцію, без конкретизації та пояснень. Я відкрив додаток на телефоні, зацитував статті, жодна прямого права не надавала. Кажу, “які вагомі підстави” згідно п2 ст 32?”. НУ і у відповідь цей цирк на відео. Найзухваліший, світив ліхтарем в об’єктив камери та в очі мені й Тарасу, не звертаючи уваги на зауваження. Провокував, називався “інспектором петренком”, а потім за класикою жанру, наламавши дрів – сів в службове авто, звідки продовжував світити в очі.
Викликали ми на це патрульних. Приїхали цілком адекватні, але знову за старе: нічна пора доби, маємо право, 32, 34, жодної конкретики.
Дуже прикро бо це Патрульна поліція Івано-Франківська , яку я давно фоловлю, і часто ставив в приклад Ужгороду. Я вболіваю, і постійно безкорисно допомагаю ресурсно та інтелектуально поліцейським, однак, такі випадки убивають мене з середини. Я вимагаю як мінімум вибачення, за це хамство, некомпетентність. захвальство та провокативність. Я та Taras Sluchyk чесно платимо податки, не є порушниками, і не заслуговуємо на таке ставлення. Звісно будемо і в прокуратуру та до “моніторів”, але в інтересах управління поліції діяти на випередження. Це питання іх іміджу. Непокаране зло – множиться

п.с. зради нема, є проблеми які треба вирішувати

п.п.с. аргументи якими оперували патрульники, це аргументи з того, нереформованого, світу. Там такі самі були. я добре пам’ятаю. Історія повторюється, а значить, висновків не зроблено“, – йдеться в дописі  Volodymyr Feskov.

Читайте також  У Польщі затримали 6 українців за підпільне виробництво сигарет

Громадяни обіцяють звернутись у відділ моніторингу УПП та Прокуратуру з приводу протиправних дій патрульних.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.