Як охолодити квартиру у спеку: важливі поради

Як охолодити квартиру у спеку? Останнім часом, напевно, багато хто задаваався цим питанням. Адже серпень вже встиг здивувати нас одним з найспекотніших днем в історії. Та й похолодання буде не скоро. Тому, щоб ви знали, як пережити ці дні без кондиціонера, ми вирішили розповісти вам, як охолодити квартиру у спеку.

Як охолодити квартиру у спеку: топ способів

Не потрібно провітрювати квартиру вдень. Так ви тільки наповните ь її гарячим повітрям. Провітрювання варто робити з самого ранку (з 5.30 до 8.00), і пізно ввечері, вже після 22.00. А вдень, поки найвища температура, краще всього просто закрити вікна.

Щоб краще почуватися в приміщенні, повітря там потрібно зволожувати. Для цього можна купити спеціальний зволожувач, який можна просто поставити і забути про нього. А можна і вручну, з допомогою звичайного пульверизатора розпорошувати воду по квартирі щогодини.

Фольга – це всім доступний і прекрасний спосіб захисту від спеки. Як мінімум, можна просто обклеїти всі вікна, і це буде рятувати вас від сонячних променів, які і нагрівають повітря. Але це може зіпсувати вам сон, адже в приміщенні завжди буде темно. І тут теж є вихід, можна просто взяти великий шматок картону і обклеїти його фольгою. Вдень закривати вікна, а на ніч прибирати засув, щоб не заважати сну.

Не варто забувати, про лід. Він може чудово охолодити, як і вас, так і приміщення. До того ж, його можна використовувати в поєднанні з вентилятором, просто поклавши лід перед ним.

Щоб охолодити квартиру в спеку, потрібно щоденно проводити вологе прибирання.
І до речі, використовувати плиту теж потрібно намагатися якнайменше. Вона під час роботи дуже сильно нагріває не тільки приміщення, але і вас самих. Та й про харчування  варто подумати, адже смажене і жирне краще не їсти, а замінити все це на фрукти та овочі.

Читайте також  Відрахування частини пенсій: хто із 1 вересня може залишитись без виплат

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.