Несподівано: На заробітчан «повісять» новий податок

Про це заявив Микола Шамбір, заступник міністра соціальної політики України. «Ми уклали урядові угоди з Португалією, Іспанією та РП. Українці, котрі працюють там офіційно, відраховують внески до Пенсійного фонду. Але угоди не можуть вирішити питання повністю, оскільки багато людей працюють неофіційно. Крім цього, трудові міґранти є й в інших країнах. Ігнорувати страхування не варто, бо свого часу заробітчани претендуватимуть на українську пенсію», — зазначив він.

У рамках пенсійної реформи український уряд прагне залучити до пенсійного страхування все працездатне населення. Заробітчанам пропонують добровільно оформлювати угоди на такі внески. У законодавстві передбачені кілька можливостей для сплати: укласти добровільну угоду з Пенсійним фондом на території України; почати сплачувати внески з-за кордону й упродовж року оформити відповідну угоду; підприємство може самостійно платити внески за свого працівника-українця.

Мотивацією для відрахувань буде збільшення трудового стажу, необхідного для призначення пенсії. Згідно з законопроектом про пенсійну реформу, особам, котрі матимуть менше 15-ти років стажу, пенсію не платитимуть. Призначать лише державну соціальну допомогу. З 2028 року для отримання пенсії за віком (у 60 років) треба буде мати 35 років страхового стажу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.