Турчинов зробив сенсаційну заяву про закінчення АТО

Антитерористичну операцію на сході України слід завершити найближчим часом, адже це дозволить перейти до нового формату захисту кордонів та протидії гібридній війні з РФ.

Відповідну думку в коментарі висловив секретар РНБО Олександр Турчинов пише “Знай”

Він підкреслив, що за час проведення АТО вдалося виконати чимало бойових завдань, а подібні масштаби операції допомогли частково зупинити агресора.

Не виключає Турчинов і можливості запровадження воєнного стану, але заспокоює українців тим, в рамках чинного законодавства він передбачає тільки особливий правовий режим в країні, але не надає права на використання підрозділів ЗСУ.

За словами секретаря РНБО, Україні слід невідкладно розробити стратегію щодо остаточного звільнення Донецької і Луганської областей,а також створити Оперативний штаб на передовій, який буде наділений широким спектром повноважень. В тому числі – зможе комплексно управляти силовими структурами та місцевими адміністраціями.

“Це дуже серйозне питання, що вимагає обговорення в професійному експертному середовищі”, – зазначив він.

Турчинов запевнив, що найближчим часом законопроект “Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей” внесуть на розгляд Верховної Ради.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.