Заробітчанство в Росії: через запровадження візового режиму українців можуть депортувати

Мова про запровадження візового режиму із Російською Федерацією йде уже кілька років. В стінах українського парламенту неодноразово точилися гострі дискусії з цього приводу. Однак тепер, схоже, відповідне рішення таки буде прийняте.

У ВРУ зараз оцінюють можливу кількість голосів народних депутатів за введення візового режиму з Росією. Про це перший заступник голови фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук.

За його словами, зараз у парламенті також проводиться роз’яснювальна робота з даного питання.

“На мій погляд, одразу після отримання Україною безвізу (з ЄС) наступне стратегічне питання, яке потрібно вирішити в парламенті, – це введення візового режиму з РФ … Введення візового режиму буде адекватною відповіддю української влади на всю ту агресію, яка відбувається протягом останніх років”, – зауважив нардеп.

Тим часом в Росії вже встигли відреагувати на таку ініціативу українських нардепів. «Введення системи попередньої електронної реєстрації для громадян Росії, які в’їжджають в Україну, або так званого біометричного контролю – це, по суті справи, встановлення візового режиму між нашими країнами, і його «упаковка» принципового значення не має», – сказав перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з оборони і безпеки Франц Клінцевич. Він додав, що що в Росії працює 4 млн українців і «когось із них доведеться ввічливо попросити покинути РФ».

Експерти наголошують, що із впровадження візового режиму з Росією життя українських заробітчан там стане нестерпним. Так, російський журналіст Матвій Ганапольський прогнозує, що практично всіх українців «витурять з Росії».

Небезпеку виїзду на заробітки до Росії не варто недооцінювати. Останнім часом там прочастішали випадки трудового рабства, в котре потрапляють українські працівники. В таку ситуацію потрапили вже понад 400 українців. Про це повідомила координатор проекту “Медійна ініціатива за права людини” Марія Томак.

Читайте також  У Дніпрі молодики розстріляли чоловіка, який знущався над собаками та котами

“Росія не вважає за обов’язок повідомляти Україну про затримання її громадян, хоча це є порушенням норм. Саме тому чіткі цифри про постраждалих говорити складно. На жаль, реальність така, що українці десятками їдуть заробляти гроші до Росії і не повертаються”, – розповіла вона.

Водно час, за інформацією РФ, в Росії засуджено більш ніж 2 тисячі громадян України.

Висновок напрошується один – українцям в Росії загрожує небезпека. Тим заробітчанам, які вже там, краще повертатися додому. Тим більше, альтернатива є – і європейські, і американські країни все частіше приймають до себе українських різноробочих та фахівців.

За матеріалами:

http://ukr.segodnya.ua

http://gordonua.com

https://www.unian.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: