Що коїться у Снятинській ЦРЛ: батько померлого немовляти не домігся розслідування

Пару місяців тому на Прикарпатті трапилися два жахливі випадки смерті немовлят. У Снятинській ЦРЛ у здорової жінки раптово помер в утробі хлопчик.


Згорьований батько Володимир Гринюк два місяці домагався експертизи і справедливого розслідування смерті дитини, оскільки підозрює, що здорова дитина загинула через халатність і бездіяльність медперсоналу. Він звернувся до WestNews зі скаргами на те, що обласна медична комісія не хоче навіть їхати до Снятина на перевірку, а деякі важливі документи з медичної справи дитини і дружини просто щезли.

От і закінчилось довгоочікуване “справедливе” розслідування департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської області. Давав обіцянку відзвітуватись, так і роблю. Отримав результат їхнього службового розслідування, та був шокований зухвалістю його змісту і написав скаргу в.о. директора департаменту охорони здоров’я. Після моєї скарги на передбачувані мною, та не до такої степені зухвалості результати висновку комісії, а також її голови Дзьомбака Володимира Богдановича, та прохання провести повторне розслідування через сайт урядового контактного центру, телефонним дзвінком 4 серпня я з дружиною був усно запрошений головою комісії, в обласний перинатальний центр, оскільки приїхати з комісією в Снятинську районну лікарню він відмовився.

Але ж в цій лікарні трапився цей прикрий випадок – це ж експертна комісія! Як вона може об’єктивно вивчити всі факти дистанційно, та винести об’єктивне рішення?! На місці можна взяти пояснення з медсестри, яка проводила останню перед сметртю ненародженого немовлятка кардіотокографію, скорочено КТГ (кардіограма дитинки в утробі). Оскільки кардіограми останньої КТГ немовлятка, яку Гафійчук Роман забрав з апарату, при дружині і вона її бачила, в документації немає, а по ходу службового розслідування, в мене немає сумнівів, що виникли б якісь інші факти, нюанси, але все одно після наведених мною аргументів, відповідь голови комісії Дзьомбака Володимира Богдановича була одна: “Нам немає потреби їхати”. Ясновидці одним словом.

В обласному перинатальному центрі нас запросили в кабінет до головного лікаря, де і проводилося засідання. Жодних документів, наказів, протоколів на проведення повторної експертної комісія я не бачив, а також ніхто з нас не брав ніяких письмових свідчень – як все було, оскільки голова комісії сказав: “Ми не слідчий орган і керуємося виключно медичною документацією”, – але свідчення Гафійчука Романа чомусь до уваги взяли, ще й керувались виключно копією медичної документації, яку зі слів голови комісії Дзьмбака Володимира було важко розібрати, так як вона була не якісною, але й це йому, та комісії не помішало зробити заключення службового розслідування, яке вони на мою думку і не збирались міняти.

 Стоїть питання – чому тоді викликали? По ходу спілкування ми з дружиною зрозуміли, ціль даного зібрання була “запихнути нам в горло” той висновок який вже є, щоб ми його “проглотнули” змирились зі смертю нашого маленького хлопчика, та нікуди вже не скаржились, оскільки, це сталось не по вині Гафійчука Романа, а по якихось містичних збігах обставин, але саме дивне, що керуючись тільки поясненнями Гафійчука Романа винесли, та вписали третім пунктом, що: “на передодні поступлення в стаціонар ви звернулись до лікара прийняти пологи, ОДНАК НЕ ВКАЗАЛИ НА ЗМЕНШЕННЯ РУХІВ ПЛОДА”, а коли ми просимо долучити наші свідчення, та хронологію телефонних дзвінків до Гафійчука Романа, які свідчать про інше – відповідь одна і таж, ми не слідчий орган! Так чому опираєтесь вибірково на пояснення Гафійчука Романа, якщо ви не слідчий орган – тоді залиште це питання вирішувати компетентним слідчим органам – звертались ми до нього, чи ні, оперуйте лишень медичною дукументацією! Деякі члени комісії були взагалі відсутні опираючись на якісь усні причини, ставиться під сумнів законність доного засідання і це в обласному перинатальному ценрі, в кабінеті головного лікаря скажіть мені, будь ласка, де простій людині шукати правди?.

Але це не кінець, мною була направлена скарга, на голову комісії Дзьомбака Володимира Богдановича, заступнику міністра охорони здоров’я Лінчевському О. В., та народному депутату, першому заступнику голови комітету з питань охорони здоров’я, Корчинській О. А., яка вже направила звернення заступнику міністра охорони здоров’я, та пообіцяла посприяти чесному об’єктивному розслідуванню“, – написав пан Володимир.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.