Дорожня фірма, яку пов’язують з нардепом Солов’єм знову перешкоджає ремонту дороги Т-09-05 Делятин-Раківчик

Товариство з обмеженою відповідальністю «Шляхбуд-Лім» оскаржує в Окружному адміністративному суді міста Києва рішення АМКУ від 07.07.2017 р. щодо порушення процедури закупівлі.

Мова йде про закупівлю послуг поточного середнього ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-09-05 “Делятин-Раківчик”.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 26.07.2017 р. відкрито провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Шляхбуд-Лім» до Антимонопольного комітету України та Служби автомобільних доріг у Івано-Франківській області про визнання протиправним і скасування рішення, зобов’язання вчинити дії.

У своїй скарзі до АМКУ «Шляхбуд-Лім» посилалось на порушення законодавста та встановлення замовником дискримінаційних вимог у тендерній документації конкурсних торгів при публічній закупівлі послуг.

ТзОВ “Шляхбуд-Лім” подало до Антимонопольного комітету чергову скаргу, вимагаючи змінити кваліфікаційні вимоги до учасників тендеру в частині підтвердження досвіду виконання ремонтів доріг за сучасними технологіями та наявності відповідної до завдань техніки та обладнання, оскільки не відповідає зазначеним критеріям в умовах тендеру щодо ремонту дороги Т-09-05 на ділянці “Делятин-Раківчик”.

З таким твердженням не погоджувався керівник Служби автодоріг в Івано-Франківській області Василь Буджак:

“Тендерний комітет Служби автодоріг при розробці тендерної документації бере за основу Типову документацію для попереднього відбору (попередньої кваліфікації учасників торгів), розроблену Європейським банком реконструкції і розвитку, бо має за мету аби наші дороги відповідали стандартам європейських країн”.

Крім того, у скарзі стверджується, що “Шляхбуд-Лім” нібито має досвід ремонту за сучасними технологіями. Хоча фахівці та громадські активісти відмічали незадовільну якість ремонту дороги Р-24 “Татарів – Кам’янець-Подільський”, 59,5 кілометра (з 178 кілометрів якої, на території Івано-Франківської області) виконувала саме фірма наближена до нардепа Солов’я.

7 липня Антимонопольний комітет прийняв рішення про повну відмову в задоволенні скарги ТОВ “Шляхбуд-Лім”.

Читайте також  У 2017 році ми збудуємо два басейни на Снятинщині та Косівщині, – Соловей

Цікаво, що фірма “Шляхбуд-Лім” прагне виграти тендер на сотні мільйонів гривень, не маючи жодної одиниці власної дорожньої чи будівельної техніки.

У штаті фірми числиться 3 дорожніх робітники, 2 машиністи, один інженер з освітою економіста і один виконроб з освітою “технік з будівництва і експлуатації залізниць”.

Такі фірми, які не мають нічого, а роботи за бюджетні кошти виконують через субпідрядників, називають “фірмами-прокладками”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.