Не бийте нас: медики звернулися до українців із благанням

Директор Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко звернувся до жителів Дніпропетровщини з попередженням, навіть із благанням

Він зазначив, що часом люди самі вбивають бажання лікарів працювати.

«Скажіть будь ласка, як можна вимагати від медиків екстреної медицини швидкого виїзду, своєчасного доїзду, відповідності протоколам, бажання вдосконалюватися, якщо їх б’ють на виклики, їм загрожують, принижують їх людську гідність?» – поставив запитання Радій Шевченко в соцмережі.

Він наводить приклади, коли здійснювали напади на медиків швидкої допомоги. Останнім часом такі випадки, за його словами, почастішали, але реакції поліції немає.

Наприклад, 3 серпня на вул. Лисиченко біля магазину АТБ бригада надавала допомогу постраждалим в ДТП. Медикам погрожували, принижували в присутності трьох екіпажів поліції, розповідає лікар.

«А 8 серпня на виклик за адресою вул.Геологів, 1А лікаря душили, погрожували розправою, порвали одяг. Поліція не приїхала на допомогу лікаря навіть після двох викликів», – додав він.

Медик додав, що не шукає жорстокого покарання кривдникам, прсто хоче нормального ставлення до лікарів.

«Ми не хочемо розправи, помсти, жорстокого покарання. Ми просимо лише забезпечення безпеки нашим бригадам і публічних висновків за фактами звіриного відношення до моїх підлеглих! А до земляків прохання: не бийте і не принижуйте людей, яких ви викликали рятувати вас або ваших близьких! вони в таких умовах працювати не будуть!», – пояснює Радій Шевченко.

Нагадаємо, в Україні почалася реєстрація українських лікарень в електронній системі охорони здоров’я eHealth

Перехід на електронну систему обслуговування пацієнтів проходить в рамках медичної реформи в Україні. Відзначається, що в системі eHealth вже зареєструвалися 26 медустанов в 15 населених пунктах України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.