У МВС розповіли, як та навіщо українським водіям міняти посвідчення

Уже в листопаді 2017 року Україна повинна завершитися впровадження директив Євросоюзу, що стосуються водійських прав.

Таким чином, з 1 січня 2018 року «міжнародні» водійські права перестануть діяти на території Європейського союзу, пише hyser.

Начальник головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій розповідає, що водіїв з України з безстроковими посвідченнями вже зараз іноді не пускають в країни ЄС, а з 1 січня 2018 роки так звані міжнародні «права» в ЄС взагалі будуть вважатися недійсними.

При цьому Криклій зазначив, що для того, щоб отримати водійські права нового зразка, не потрібно буде заново здавати ПДР. Необхідно буде всього лише пройти медогляд, і підтвердити здоров’я.

Вартість нових водійських посвідчень буде на декілька відсотків дорожчою, ніж нинішні права, тобто обійдуться вони в 201 грн. «Ми також пропонуємо встановити в посвідченнях мікрочіпи. Наші сервісні центри вже забезпечені всім необхідним обладнанням, це убезпечить людей від підробок», – додав Криклій.

Нові права будуть видаватися максимум на 15 років. Для водіїв вантажівок цей термін скоротиться до 5 років, і медогляд для водіїв вантажівок і автобусів може бути більш ретельним, ніж для інших. Також строгі правила проходження медогляду передбачений для водіїв у віці від 50 років – їм доведеться проходити його кожні три або п’ять років.

Нагадаємо, з 1 липня іспити зі знання Правил дорожнього руху в Україні здають за новими екзаменаційним питань. У нових тестах питання актуалізували, виправивши їх відповідно до сучасної ситуації на дорогах, більше уваги приділили практичним навичкам, які знадобляться майбутнім водіям під час керування транспортним засобом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.