Водіям нагадали про звички, які вбивають улюблене авто

Поведінку за кермом потрібно міняти

Зі збільшенням водійського стажу у людей з’являються певні звички, однак не всі вони корисні, і через деякі зайві рухи псуються автівки, що призводить до небажаних витрат.

Портал Adme пригадав сім шкідливих звичок за кермом, від яких варто позбутися.

1. Опора на каробку передач

 

Від постійного тиску на важіль трансмісії змішуються синхронізатори з шестернями, що погіршує перемикання передач. Не варто забувати й про те, що руль потрібно тримати обома руками.

2. Порожній бак

Коли машина стоїть довгий час, в паливному баку скупчуються механічні домішки та з’являється осад на дні. Щоб цього уникнути, автівку потрібно заправляти коли бак напівпорожній, особливо взимку.

3. Часте гальмування

 

Тримати дистанцію – важливо, однак ні слід гальмувати без потреби. Це стане причиною постійної заміни гальмівних колодок і дисків.

4. Незначний шум

Навіть маленький шум, якого раніше не було, свідчить про проблеми з автівкою, які слід вирішувати на самому їхньому початку.

5. Ручні гальма

Щоб вдало припаркувати авто з автоматичною трансмісією на ухилі, утримуйте ногою педаль гальма, потім переведіть коробку в режим парковки, підійміть ручник і лише потім плавно відпустіть педаль гальма.

6. Високі оберти

 

У зимову пору не слід вижимати більше 2 тисяч обертів до того, як автівка достатньо не прогріється.

7. Нога на гальмах

Постійне тримання ноги на гальмах зношує гальмівні колодки. Замість цього потрібно перемикатися на більш низьку передачу, щоб відбулося гальмування двигуном.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.