В центрі Івано-Франківська відкрили підземний паркінг (відео)

Будівельна компанія «Спілка забудівників» вирішила проблему паркування у центральній частині Івано-Франківська.

Напередодні Дня незалежності у ЖК «Центральний», що зводиться будівельною компанією на вулиці Мельника, 10 було відкрито та презентовано першу чергу нового підземного паркінгу на 164 паркомісця.

Підземний паркінг спроектовано з урахуванням європейського та вітчизняного досвіду: він оснащений системою автоматичного запуску автомобілів, системою контролю та відеонагляду.

«Ми дуже раді, що саме напередодні Дня Незалежності внесли таку трудову лепту у розвиток нашої держави. Паркінг цілком придатний для експлуатації. Ми запрошуємо мешканців та гостей міста паркувати тут свої автомобілі», – зазначає директор будівельної компанії Микола Филюк.

Для мешканців кварталу забудівники продумали все до дрібниць. Чотири сектори підземного паркінгу об’єднали житлові та соціальні будинки в одне ціле з розмежуванням пішохідної внутрішньої дворової зони та підземної автопарковки.

Всі під’їзди будинків мають паркувальний та пішохідний входи.

«Парковка унікальна тим, що вона повністю від’єднана від верхньої пішохідної частини житлового кварталу. Мешканці, які приїхали на автомобілях, відразу з парковки ліфтом піднімаються у квартири», – говорить Микола Филюк.

Друга черга паркінгу розрахована ще на 117 автомобілів, а прибудинкові стоянки по периметру кварталу матимуть змогу прийняти ще понад 200 авто. Вже сьогодні збудована автостоянка забезпечує понад півсотні паркомісць. Тож в недалекому часі забудівники мають намір на території житлового комплексу «Центральний» розмістити понад півтисячі машин. Передбачені також і безкоштовні парко місця для інвалідів та малозабезпечених водіїв.

«Навіть при повній завантаженості кварталу, 150 паркомісць будуть доступними для жителів і гостей нашого міста», – резюмує директор компанії.

До слова, великий та амбітний проект реалізується за сприяння міського голови Руслана Марцінківа. Другу чергу підземного паркінгу «Спілка забудівників» планує закінчити у наступному році.

Читайте також  Організатор порностудії у Франківську, вийшов із СІЗО та втік

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.