НА ПРИКАРПАТТІ ЗАБІР ГРАВІЮ НА РІЧКАХ КОНТРОЛЮВАТИМУТЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ВІДЕОКАМЕР

Заповідну річку Лімницю систематично перевірятимуть екоінспектори, а місця, де зафіксовані несанкціоновані забори гравію, контролюватимуть за допомогою камер відеореєстраторів.

01_gallery
Про це повідомила очільниця фракції “ВОЛЯ” в обласній раді Ольга Галабала під час засідання колегії Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області.

Щоб захистити заповідну річку від незаконного вибору гравію, з фонду охорони навколишнього природного середовища виділять кошти, щоб екоінспекція здійснювала систематичні рейди, – розповідає Ольга Галабала. – Дуже важливо, щоб перевірки були регулярними, а не раз на рік“.

Також у місцях, де фіксувалися незаконні забори гравію, встановлять камери відеореєстратори, щоб у режимі реального часу фіксувати несанкціоновані забори піщано-гравійної суміші.

“Завдяки цьому обладнанню ми зможемо фіксувати, чи відбувається незаконний забір гравію, чи ні. Тому, якщо ми зможемо врегулювати це питання на заповідній річці Лімниця, впевнена, що і на інших річках області ця проблема також вирішиться“, – зазначила Ольга Галабала.

Згідно з положенням про ландшафтний заказник, річка Лімниця є водоохоронною смугою вздовж берегів шириною 100 метрів. На її території заборонений будь-який вибір гравію як з дна річки, так і з її берегів. Звідси незаконно вивезено вже десятки тисяч тонн піщано-гравійної суміші.

Джерело: http://firtka.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: