Українці у Римі єдналися в молитві з нагоди Дня Незалежності

24 серпня, Патріарший Прокатедральний собор Святої Софії в Римі вже традиційно зібрав багатьох “у розсіянні сущих” українських емігрантів в Італії на святкування 26-ої річниці Незалежності України.

Цьогорічні урочисте богослужіння очолив настоятель собору о.Марко Семеген у співслужінні о. Ґенезія Віомара, протоархимандрита отців Василіан, о.Теодозія Ґреня, віце-ректора Української Папської Колегії св. Йосафата, о. Тимотея Коцура, директора української секції Радіо Ватикан, колегійного духовенства та гостей. Зокрема, під час Божественної Літургії всі єдналися в подяці за дар незалежності Української держави, а по завершені відслужили молебен до Пресвятої Богородиці в наміренні за припинення війни та настання миру в Україні. Богослужіння своїм співом супроводжували студенти колегії Святого Йосафата.

По завершенні молитви біля пам’ятника Тарасові Шевченкові відбулася офіційна святкова програма. З привітальним словом до громади зверталися пані Тетяна Їжевська, Надзвичайний та Повноважний Посол України при Святому Престолі, пан Євген Перелигін, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Італії. Ведучими врочистостей до Дня Незалежності стали Леся Романів і Максим Колодчак.

До святкувань долучилися і наймолодші українці. Юні діаспоряни прекрасно асимілюються в країні проживання, але пам’ятають про своє українське коріння.

На завершення святкувань до всіх присутніх парафіян, представників монаших чинів та гостей з вітальним словом звернувся о.Марко. Водночас він подякував за спільну молитву та усвідомлене долучення до святкування цього дня.

За матеріалами соцмереж

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: