Кого ні в якому випадку НЕ МОЖНА брати у хресні батьки для дитини, щоб не зламати їй ЖИТТЯ. Дуже важливо знати!

Обряд хрещення дитини – світле свято для всієї родини! Щоб таїнство відбулося за всіма канонами, потрібно приділити особливу увагу вибору хресних батьків для малюка.


Хрещені батьки – ангели в світі, які покликані допомогти маленькій людині почати духовне життя, які будуть захищати його від спокус все життя … Вибір хресних впливає на майбутнє дитини, про це потрібно пам’ятати завжди.

Хрещення дітей в церкві

Звернувшись до служителю в церкви, завжди можна отримати точну відповідь на це питання. Брати в хрещені батьки і матері перерахованих нижче людей не дозволено церквою!

КОГО НЕ МОЖНА БРАТИ В ХРЕЩЕНІ

Не можна брати в хресні матері дівчину молодше 14 років, в хрещені батьки – юнака молодше 15 років. Тільки після досягнення цього віку можна займатися духовним вихованням, вважає церква.

Монаха і черницю ні в якому разі не можна брати в хресні.

Не можна брати в хресні людей з психічними захворюваннями.

Забороняється кликати в хресні чоловіка і жінку, які перебували у шлюбі. Кумам церква забороняє одружуватися.

Хрещеними не можуть бути батьки дитини.

КОГО МОЖНА БРАТИ В ХРЕЩЕНІ ВСУПЕРЕЧ забобонам

У народі вважається, що не можна брати в хресні матері для дівчинки незаміжню жінку, а в хресні для хлопчика – неодруженого чоловіка. Віднесе щастя, все забере собі!

Звичайно ж, це дурне марновірство. Церква не відноситься до нього серйозно, адже ніяких християнських коренів воно не має, і схвалює такий вибір хресних батьків. Головне, щоб люди були хороші! Ще один забобон – про вагітних жінок, яких не можна брати в хресні матері.

Церква не забороняє цього! Єдиний момент, який може викликати хвилювання: чи буде зручно хрещеної матері вистояти все хрещення, чи вистачить у неї сил. Багато в чому це залежить від стану здоров’я і терміну вагітності у жінки.

Читайте також  "Якщо дитина плаче під час хрещення, це означає лише одне..." - в ПЦУ прокоментували народне вірування

Що таке самовіддана любов, як усвідомити межі між добром і злом, що таке віра, совість, терпіння і милосердя: про все це повинні розповідати хрещеника духовні батьки при кожній зустрічі. Це головний їхній подарунок!

Складно зрозуміти і прийняти таке твердження. У нас прийнято нести в будинок хрещеника гроші, іграшки, прийнято проводити з дитиною час бездіяльно. Це прекрасно, звичайно! Але багато хто забуває, що хресні батьки – перш за все духовні наставники.

Молодий, незрілої душі так складно в світі! Щоб не робити помилок в юності, щоб стати успішним дорослою людиною і не шкодувати потім ні про що, треба в дитинстві отримати гідне духовно-моральне виховання.

Таїнство хрещення дитини проводиться один раз. Ні в якому разі дитини перехрещувати не можна, що б не трапилося! Церква забороняє проводити цей святий обряд вдруге. Яких хресних виберуть батьки дитині, такі і залишаться на все життя.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.