А Ви так зможете? За навчання доньок в Англії Гройсман щорічно платить 2,5 мільйони гривень

Володимир Гройсман із дружиною Оленою виховують трьох дітей — доньок Христину та Юлію і 4-річного сина Давида.

Про них вони розповідають не дуже охоче, не поспішаючи виносити приватне життя на очі громаді, пише газета «Експрес».

Відомо, що старша донька Володимира Борисовича декілька років тому переїхала до Англії та  навчається в Лондонському університеті на юридичному факультеті. Курс навчання тут сягає 60 тисяч доларів.

Раніше Володимир Гройсман обіцяв, що Юлія здобуде диплом і українського юриста. Проте цього досі не сталося.

Середня донька Гройсмана, Христина, навчалася у Вінницькій школі-ліцеї №7. Заклад вирізняється не лише якісною освітою (гуманітарний профіль), а й найкращою в місті матеріальною базою.

Щоб туди потрапити, потрібно пройти співбесіду та конкурсні випробування. Щороку учні цієї школи посідають призові місця на всеукраїнських олімпіадах. Не дивно, що на посаді мера Вінниці Володимир Гройман активно допомагав саме цій школі.

Після того, як Володимир Гройcман став віце-прем’єр-міністром України, Христина переїхала до Києва й пішла навчатися до Новопечерської школи. На офіційному сайті навчального закладу навіть наводиться її цитата про навчання на новому місці: «У Новопечерській школі я вчуся недавно, але вже дізналася про нові для себе методи досягнення цілей і намагаюся їх використовувати».

Цей  приватний заклад також  відомий тим, що вартість навчання за два семестри тут становить 275 тисяч гривень. А щоб потрапити на вступні іспити, потрібен внесок у розмірі 170 доларів. Учні перебувають у школі від 9.00 до 18.00.

На території є чудовий спорткомплекс із басейном, гончарний клас, зал для репетицій оркестру, майданчик для  гри в петанк. Будівля охороняється по периметру, а в’їзд — за учнівськими перепустками.

Читайте також  Інтимні фото і секрети: мережу шокувала правда про Оксану Марченко (ФОТО)

Цікаво, що форму для школярів замовляють в іменитого українського дизайнера Лілії Пустовіт. У класах не більше ніж 20 учнів, а на парті в кожного — персональний планшет. Утім, і в цій школі Христина провчилася не довго.

Торік вона переїхала до старшої сестри у Лондон та навчається у приватній школі-пансіонаті CAST College, де опановує спеціалізацію «мистецтво і дизайн» із вивченнм англійської та французької. З офiцiйного сайта пансiонату вiдомо, що там навчаються дiти з 50 країн свiту.

А на сторiнцi школи у Фейсбуцi є навiть фотографiї Христини зi своїми однокласниками. Вони датованi лютим 2016 року, коли Христина з одногрупниками з рiзних країн у Нiмеччинi цiкавились європейським мистецтвом.

Навчальнi корпуси та кампус школи-пансiонату — в самому центрi Лондона, поряд iз вiдомими унiверситетами країни. До коледжу приймають iз 14 рокiв. За два календарнi роки школяр пiдтягує знання англiйської мови й вивчає п’ять загальноосвiтнiх предметiв.

Загалом вартiсть навчання та проживання двох дiтей коштує пановi Гройсману близько двох iз половиною мiльйонiв гривень. На офiцiйну зарплату шiсть тисяч гривень Володимир Борисович не мiг би дозволити собі такi витрати.

У 2015 роцi вiн вказав сукупний дохiд сiм’ї близько 3 млн. грн., бiльше як половину отримав вiд оренди нерухомостi та пiдприємницької дiяльностi дружини. Таким чином, якщо вiрити офiцiйним даним, за навчання доньок Гройсман платить майже 85% своїх рiчних доходiв. Що не кажiть, навчання дiтей за кордоном потребує чималих коштiв.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.