У Івано-Франківську функціонує більше сорока закладів готельного типу

Про це йдеться у звіті про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Івано-Франківська за І півріччя 2017 року.

У документі зазначають, що в обласному центрі діє 38 суб’єктів туристичної діяльності. Фактично в місті зосереджено 55% від загальної кількості суб’єктів туристичної діяльності Івано-Франківської області.

З кожним роком зростає кількість туристів, які відвідали Івано-Франківськ і зупинялися в закладах готельного типу, про що свідчить збільшення на 48,4% надходжень до міського бюджету туристичного збору (за 2016 рік – 226 тис. грн., за 2015 рік – 152,3 тис. грн).

Також спостерігається активний розвиток “ділового туризму” (у І півріччі 2017 року участь у конференціях, семінарах, форумах взяли близько 28 тисяч осіб).

Для ознайомлення з етнографічними особливостями та культурною спадщиною міста і області проведено традиційні щорічні фестивалі: «Питні меди», «Свято Ковалів», «Прикарпатський вернісаж». В напрямку популяризації міста на всеукраїнському рівні та за кордоном місто Івано-Франківськ було представлено на конференції «Євроінтеграційний досвід Угорщини для українських місцевих органів самоврядування» та на щорічному економічному форумі в м.Кракові (Польща).

Нагадаємо, вчора на засіданні виконкому Руслан Марцінків доручив чиновникам розробити привабливий туристичний маршрут для туриста на 20 пунктів. Мер наголосив, що в ньому повинні бути не лише культурні місцини, а й цікаві заклади відпочинку чи бізнесу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.