У Франківську тим, хто найбільше постраждав від учорашньої стихії, мерія обіцяє компенсацію

Вчора Івано-Франківськ зіткнувся зі стихійним лихом: протягом кількох годин випала більш, як місячна норма дощових опадів.

Попри це, як стверджує міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, ситуація була під контролем.

За його словами, протягом ночі працювало шість одиниць техніки МНС, бригади «надзвичайників», Муніципальна варта, патрульні та комунальники.

“Найбільше постраждав колектор на вул. Надрічній, оскільки дощовий колектор там поєднаний з каналізаційним. Критична ситуація також була на вул. Січових Стрільців, на перехресті вул. Івасюка – Івана Павла ІІ, підтопило село Вовчинець. Тут протягом негоди працювала спецтехніка. Також вчора вдалось відкачати воду у 42 підвалах, проте шкода від стихії ще залишилась. Вчора в екстреному порядку відбулось засідання комісії з ліквідації стихійного лиха за участі ДСНС, Муніципальної варти, комунальних підприємств”, – повідмив міський очільник.

Сьогодні усі комунальні служби міста працюють в посиленому режимі з усунення наслідків негоди, залучаючи усю можливу техніку комунальних підприємств та «надзвичайників».

“Працівники «Водоекотехпрому» протягом дня очищатимуть дворові колектори. КП «Міськсвітло» посилено працює, щоб до обіду відновити роботу світлофорів. Громадський транспорт сьогодні їздить у звичному режимі”, – підсумував Руслан Марцінків.

Крім того, ті, хто найбільше постраждав від стихії, можуть звернутись за компенсацією шкоди, яку профінансують з резервного фонду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.