Люди стали чистішими, – синоптик про зливу у Франківську та прогноз на вересень

В Івано-Франківську вчора сталося “свято води”, вважає керівник Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології Володимир Фригович.

За минулу добу у Івано-Франківську випала майже місячна норма опадів, повідомив КУРСу авторитетний прикарпатський синоптик, керівник обласного центру з гідрометеорології.  Володимир Фригович.

Нагадаємо, вчора Прикарпаття засипало градом, у Франківську через зливу затопило вулиці. ФОТО. Рятувальники всю ніч відкачували воду з підвалів та витягували з водних пасток автомобілі.

Якщо бути точним, то у місті за кілька годин випало 50 мм опадів, або 94% місячної норми, повідомив Володимир Фригович.

“Це рідкісне явище як для Франківська. Зазвичай такі опади – інтенсивні локальні зливи, – спостерігаються в горах чи передгір’ї. Характерні сильні зливи на невеликих ділянках у Яремчанській та Верховинській зонах чи в зоні Карпати-Говерла”, – пояснив він.

Головний синоптик області вважає, що це навіть добре, що дощ випав у місті – на асфальт, а не в горах. Жартує, що у Франківську вчора сталося “свято води” – вода очистила всіх.

“Люди стали чистіші, – іронізує Володимир Фригович. – Вода почистила комусь труби, комусь дахи, комусь голови…”

Надалі, прогнозує він погоду на решту місяця, вже не буде такого перепаду температур, що зумовлюють інтенсивні зливи, тож до кінця вересня опади мали би бути вже помірними.

А 9-10 вересня франківців побавить сонце – температура повітря підвищиться до плюс 25.

“Попереду ще гарна осінь”, – підсумував синоптик.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.